« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
4. 8. 2010.

Knjiga dana - Charles Bukowski: Ispovijesti starog pokvarenjaka

Neobjavljene ili davno objavljeni tekstovi

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Charles Bukowski: Priče o običnom ludilu

Knjiga sadrži dosad neobjavljene i davno objavljene tekstove u alternativnim, off, underground, erotskim, trash, pulp i inim listovima.

Po tim zaboravljenim i zanemarenim, mahom podcijenjenim izdanjima, Bukowski je rasuo pravo blago priča, pjesama, zabilješki, ispovijedi, ali i izvrsnih, manje poznatih eseja o Hemingwayu, Artaudu, Wantlingu, Poundu, Lowellu... pa źak i prikaz koncerta Rolling Stonesa!

 

"Jedino čime se bavim je to što pišem poeziju, cugam, slušam glazbu i ševim, nemam drugog izbora... Svake noći   pijem sve do ranog jutra, pišem pjesme i bezobrazne priźe... Volio sam oštro kamenje u svojim reźenicama, grbavi smijeh, podrigivanje, prdež... Kad neku moju pjesmu prihvati źasopis koji objavljuje takozvanu kvalitetnu poeziju, smjesta se zapitam gdje sam to pogriješio... Onog trena kad se gomila okomi na nešto, s time je gotovo. Gomila je uvijek u krivu... Kako da źovjek u nekoliko sekundi prepriźa 2 ili 3 desetljeća koja je protraćio? Barem je to lako. Godine i postoje zato da se traće... Postoji źitava gomila, źitava zajednica ludih ljudi, gladnih, pijanih, ćaknutih i źudesnih. Mnoge od njih sam upoznao. Ja sam jedan od njih... Uspio sam ustrajati u svim zamkama, i sada želim umrijeti za pisaćim strojem, s bocom vina s lijeve strane i zdesna s radioaparatom s kojeg se čuje, recimo, Mozart."

 

Preveo Vojo Šindolić

Izdavač: Šareni dućan

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
04.08.2010. 13:44:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh