« Knjiga
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
15. 3. 2011.

Knjiga dana - Amos Oz: Iznenada u dubini šume

Suvremena bajka o hrabrosti i prijateljstvu, o snazi da se krene protiv svih zakona i običaja u potrazi za istinom i drugačijim svijetom.

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Amos Oz

,

suvremena bajka

Selo je bilo na kraju svijeta, tužno i sivo, u njemu su odavno nestale sve životinje, odrasli su o tome šutjeli, a djeci je bilo bolje da i ne pitaju previše. Ako bi bila previše znatiželjna, mogla su poput Nimija oboljeti od njištalice. U selu u kojem djeca odrastaju nikada ne vidjevši i ne čuvši nikakve životinje, o kojima pričaju mlada učiteljica i stari ribar, tek se pretpostavlja da je sve životinje odveo čudovišni Nehi koji svake noći kruži selom. Međutim, djevojčica Maja i dječak Mati s tim se ne žele pomiriti te odluče otići u mračnu šumu koja okružuje selo i pronaći duha i životinje...

Amos Oz napisao je suvremenu bajku o hrabrosti i prijateljstvu, o snazi da se krene protiv svih zakona i običaja u potrazi za istinom i drugačijim svijetom. "Iznenada u dubini šume" mala je knjiga koja postavlja velika pitanja, bajka izvanrednih opisa i atmosfere kakvu može napisati samo veliki majstor, knjiga koja nas tjera da iznova pogledamo oko sebe i još dugo razmišljamo o sebi samima.

 

Prevela Laila Šprajc

Izdavač: Fraktura

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
15.03.2011. 11:38:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh