« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
23. 3. 2010.

Knjiga dana - Alojz Majetić i Daniela Trputec: Glasovi ispod površine

Četveroručno na Internetu napisan roman

Više o

moderna vremena info

,

blog

,

knjiga dana

,

Alojz Majetić

,

Daniela Trputec

Roman "Glasovi ispod površine", pisan na Internetu, na tipkovnicama mlade autorice Daniele Trputec (25) i modernog klasika Alojza Majetića (72).

Dvoje po svemu različitih autora upravo na tim izrazitim razlikama prate odnose između ženskih likova Ilirke i Daniele te muških Ivora i Otokara. Ljubavni višepleti unose i sudbinske odrednice dvoje autora koji se pojavljuju i kao likovi i kao suautori, dijele sudbinu u međusobnom mijenjaju svojstava, ali ulaze i sa svim tim svojstvima u životne putove ostalih likova.

Atraktivna i nestandardna znanstvenica Ilirka Novak istražuje mogućnosti isčitavanja zvučnih zapisa iz doba starog Rima ali jednako tako najčešće s Danielom sudjeluje i u osluškivanju glasova ispod površine kad se dotiču pitanja ljubavi, prošlih ili sadašnjih, kad se ljudi nastoje čuti i osjetiti do dna bića. Brak između Ivora i Ilirke dobija svoj neobičan dio koji nazivamo bračnim trokutom a taj treći je nitko drugi nego dugogodišnja životna Ilirkina prijateljica Daniela.

"Blogerski je eksperiment urodio romanom koji daleko nadvisuje standarde književnosti koja na blogu nastaje jer je riječ o složenom romanu o dva muška i dva ženska lika kojima se otvaraju neka vječna pitanja muško-ženskih odnosa, ljubavi kao uvijek tajnovite kategorije, pa i znanstvene zajednice u kojoj dio likova djeluje." (Jagna Pogačnik)

 

Izdavač: V.B.Z.

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
23.03.2010. 10:35:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh