« Knjiga
objavljeno prije 15 godina
18. 5. 2009.

Knjiga dana - Al Lee i Don Campbell: Savršeno disanje

Kako disanjem obogatiti sva područja života

Više o

knjiga dana

,

Al Lee i Don Campbell: Savršeno disanje

Naizgled jednostavan čin disanja često prolazi nezapaženo, a najvažniji je proces održavanja života. Disanje je posve jednostavno, automatsko i za većinu ljudi nesvjesno, ali ima veliku moć. Ta najdinamičnija energetska konverzija u ljudskom tijelu omogućava funkcioniranje svih naših stanica - vaki neuron, svaka sinapsa i svaki mišić hrane se plamenom našeg daha.

Disanje nije samo presudno za održavanje života već, ispravno i svjesno, može biti vrijedno oruđe za maksimalna postignuća u svakom ljudskom nastojanju, od najzahtjevnijih tjelesnih izazova do težnje razumijevanju najdubljih duhovnih misterija života.

Knjiga "Savršeno disanje" poučava kako svjesno, duboko disanje može obogatiti sva područja života. Poučava kako da postanemo svjesni svojega disanja, kako da prepoznamo situacije u kojima moramo disati najučinkovitije te kako da svoj um i tijelo potaknemo na potpuno, pročišćujuće i djelotvorno disanje koje će poboljšati sva područja našega života - zdravlje i sposobnost iscjeljivanja vlastitog tijela, učinkovitost, kreativnost, olakšanje stresa, opuštanje, odnose (uključujući seks i prisnost) i još puno toga.

Ova je knjiga praktičan vodič i za specifične tehnike namijenjene posebnim potrebama. Ponuđene su vježbe koje korisniku pomažu da izađe nakraj s gnjevom, depresijom i tugom, poboljša usredotočenost i probudi u sebi osjećaj sreće, radosti i spokoja. Nekim je metodama disanja moguće ublažiti kroničnu bol, tjeskobu, napadaje panike, simptome PMS-a i menopauze, a uključene su i vježbe za jačanje samopouzdanja prije poslovnih prezentacija te drugih javnih nastupa.

"Disanje je život, a ako dišete dobro, dugo ćete živjeti na Zemlji". (Sanskrtska poslovica)

 

Prevela Aleksandra Barlović

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
18.05.2009. 11:20:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh