« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DNEVNI RED

Knežević razriješena dužnosti predsjednice SSSH

POGLEDAJTE VIDEO - Mladen Novosel imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika do održavanja Kongresa tog sindikata

Ana Knežević SSSH
Ana Knežević SSSH (Infopunkt.tv)
Više o

SSSH

,

sindikati

,

Ana Knežević

,

Kemal Mujičić Artnam

Na današnjoj sjednici Vijeća Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) dosadašnja predsjednica Ana Knežević razriješena je te dužnosti, a vršiteljem dužnosti predsjednika do održavanja Kongresa SSSH-a, imenovan je Mladen Novosel, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske.

Članovi Vijeća nakon toga su s 26 glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim imenovali Novosela za v. d. predsjednika do Kongresa SSSH-a koji bi trebao biti održan krajem godine.

Istodobno, Ana Knežević uputila je priopćenje u kojem podnosi neopozivu ostavku na dužnost predsjednice SSSH-a i optužuje pojedine predsjednike udruženih sindikata za "demontažu i egzekuciju" SSSH-a, tvrdeći da su već donijeli odluku o pokretanju stečajnog postupka nad Savezom i otpuštanju 95 zaposlenih radnika za čije plaće više ne žele odgovarati.

''Autori neviđenog modela uništavanja sindikalne centrale su isključivo predsjednici, a ne i članovi, najvećih udruženih sindikata koji su zajednički utvrdili nemogućnost ostanka u SSSH radi organizacijskih, financijskih i upravljačkih problema", tvrdi Knežević u priopćenju.

Mladen Novosel rođen je 1967. u Pakracu. Kao glavni sindikalni povjerenik sindikalnim se aktivnostima počeo baviti u daruvarskom "Dalitu" u kojem se zaposlio 1985. godine. Od 1995. regionalni je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, a od 1. rujna 2004. i područni povjerenik SSSH u  Daruvaru. Po zanimanju je  specijalist zaštite na radu.

''Kao šef sindikata nastavit ću tamo gdje smo stali, na dnevnom redu je prikupljanje potpisa za referendum, a sutra i sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor", rekao je Novosel te dodao kako ne bi htio komentirati ostavku Ane Knežević. (Infopunkt/metro-portal)

07.06.2010. 19:46:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh