« Život
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MA DA?!

Ključan sastojak dobrog druženja je - alkohol?!

Kad sljedeći put sjednete u nepoznatu ekipu, uzmite pićence da vam se jezik razveže, no u umjerenim količinama

Bolje ćete se družiti uz pokoje piće
Bolje ćete se družiti uz pokoje piće (FreeDigitalPhotos)
Više o

alkohol

,

druženje

,

prijateljstvo

,

dobro druženje

Alkohol ima mnoge negativne učinke i loše posljedice ako niste od onih koji se mogu suzdržavati i konzumirati ga u prihvatljivim količinama, no ipak predstavlja neku vrstu socijalnog ljepila - druženje je bolje uz malo alkohola.

Zanimljivo istraživanje provedeno na Sveučilištu Pittsburgh pokazalo je da je upravo alkohol ključan sastojak potreban za dobro druženje

Naime, malo alkohola učinit će našu okolinu simpatičnijom i prihvatljivijom, pokazalo je istraživanje u kojem su ljude podijelili u grupe od tri osobe koje se prije nisu poznavale. Neke su grupe smjele konzumirati alkohol, dok druge nisu, a treće su pile placebo alkohola.

Rezultati su bili nedvosmisleni - u grupama koje su konzumirale alkohol brže su i kvalitetnije ostvareni dobri odnosi, ljudi su se češće smijali i bili su bitno razgovorljiviji od onih koji nisu konzumirali alkohol.

Uz to, poslije eksperimenta su konzumenti alkohola imali bolje mišljenje o članovima svoje grupe od trezvenjaka.

Dakle, kad vam se sljedeći put dogodi da zasjednete s gotovo potpuno nepoznatom ekipom na cugu, uzmite pićence da vam se razveže jezik. Naravno, nemojte pretjerivati ...

22.08.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh