« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
HE HE

Ključ sreće je u .... čemu?

Emocionalno ushićenje koje donosi putovanje, događa se u svakoj fazi procesa, od planiranja, rezerviranja pa sve do samog odlaska

Putovanja nas usrećuju više od svega
Putovanja nas usrećuju više od svega (Arhiva)
Više o

sreća

,

putovanja

Ako ste mislili da su najuzbudljiviji trenuci vašeg života vjenčanje ili uspjeh na poslu, promislite još jednom.

Naime, istraživanje koje je proveo portal Booking.com u 17 zemalja, na 17.000 ispitanika, pokazuje da su ljudi najsretniji kada putuju. Čak njih 77 posto je kazalo da im odlazak na odmor donosi veću sreću nego njihov dan vjenčanja.

Oko 50 posto ispitanih odmoru se veseli više nego novom poslu, 45 posto više, nego zarukama, a 30 posto više nego rođenju djeteta. Njih 56 posto više voli odmor od materijalnih stvari - odjeće, nakita i gadgeta, a 50 posto će prije otići na putovanje, nego renovirati dom.

"Emocionalno ushićenje koje donosi putovanje, događa se u svakoj fazi procesa, od planiranja, rezerviranja pa sve do samog odlaska. Čak 72 posto ispitanih kažu da su uzbuđeni već prilikom samog istraživanja destinacije", piše Booking. com.

Anketa je ukazala i na veliku ovisnost o putovanjima. Više od trećine ispitanika kaže da destinaciju na koju želi ići traži već mjesecima unaprijed pa čak i godinu dana. Devet od deset ispitanih otkrivaju da im je najljepši trenutak odmora njegov prvi dan.   

05.12.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh