« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
HAK:

Kiša otežava vožnju i usporava promet

Jaka kiša i voda na kolniku otežavaju promet diljem zemlje, vozače se upozorava da brzinu i način vožnje

Kiša u Zagrebu
Kiša u Zagrebu (Damjan Tadic / CROPIX)
Više o

kiša

,

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

Jaka kiša i veće količine vode na kolniku znatno otežavaju vožnju i usporavaju promet u Lici i Gorskom kotaru, javio je Hrvatski autoklub u 16 sati. Kolnici su mokri i skliski na sjevernom i srednjem Jadranu, sjeverozapadnom dijelu zemlje te u središnjem dijelu unutrašnjosti.

Vozače se upozorava da brzinu i način vožnje maksimalno prilagode vremenskim prilikama i uvjetima za vožnju te da zbog tmurna i kišovita vremena voze s uključenim kratkim svjetlima. Zbog veće količine vode na kolniku otežano se vozi Vodnjanskom cestom u Puli (D21) te cestom Veli VRh-Fažana, od Štinjana do Puntižele.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 3068 Sasi-Novaki-Šćitarjevo, ŽC 3069 Strmec Bukevski (Ž 3069)-Obed, ŽC 3231 u mjestu Šibine, ŽC 3120 Desna Martinska Ves-Desno Željezno, ŽC 3121 Hrastelnica-Palanjak-Lijeva Martinska Ves, ŽC 3157 Žažina-Mala Gorica.

Državna cesta D 36 Popovača-Sisak na dijelu kroz šumu Brezovica zatvorena je za sav promet. Obilazak je: A 3 Bregana-Lipovac, od čvora Popovača - čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-D 30-Velika Gorica-Sisak.

Na autocesti A 1, zatvorena je cijev tunela Konjsko u smjeru Zagreba, vozi se dvosmjerno kroz cijev u smjeru Splita, zbog radova. Na zagrebačkoj obilaznici, između čvora Kosnica i čvora Buzin, i na autocesti A 4, u zoni nadvožnjaka Kraljevečki Novaki, zbog radova, ograničenje brzine je 80 km/h.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Do 28. rujna u 5 sati, za sav promet zatvorena je Brezovička cesta na dijelu od ulice Bašćanske ploče do odteretnog kanala Sava-Odra. Obilazak: Brezovička cesta-Bašćanske ploče-Zlatareva zlata-Dr. Luje Naletilića-Prigradska-Brezovička.

Za sav promet zbog radova zatvorena je državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec. Zbog sanacije klizišta, za teretna vozila zatvorene su ceste: D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo.

Na graničnom prijelazu Kaštel pojačan je putnički promet na izlazu. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone.

Otkazane su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Vis u 15 sati. Katamaran na relaciji Split-Bol-Jelsa u 16 sati isplovit će direktno za Jelsu, bez pristajanja u Bolu. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.(hina/metro-portal)

25.09.2010. 17:12:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh