« Film
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ZABAVNO

Kino u mom kvartu na Trgu dr. Franje Tuđmana

Centar za kulturu I film Augusta Cesarca organizira, a glumci s Črnomerca biraju filmove za besplatne filmske projekcije na Trgu dr. Franje TuĎmana

Kino u mom kvartu na otvorenom
Kino u mom kvartu na otvorenom (Arhiva)
Više o

kino u kvartu

,

Trg dr. Franje Tuđmana

Kino u mom kvartu projekt je Centra za kulturu i film Augusta Cesarca koji drugu godinu za redom prikazivanjem filmova na otvorenom privremeno vraća filmsku umjetnost u kvart Črnomerec.

Osim što se ovim činom evocira nekadašnja poznata kinoprikazivačka djelatnost Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, spajanjem uspješnica svjetske kinematografije s projekcijama na otvorenom promovira se druţenje, provođenje vremena u prirodi i vrhunska filmska umjetnost.

Nakon prošlogodišnje suradnje s poznatim kvartovskim filmašima, Živkom Anočićem, Jadrankom Đokić, Natašom Janjić i Krešimir Mikićem, i ove će godine filmove za svoje sugrađane birati glumci s Črnomerca, Olga Pakalović i Hrvoje Barišić.

Odabirom dvaju višestruko nagrađivanih filmova o kompleksnosti ljudskih odnosa, Kolovoz u okrugu Osage i Privremeni dom, glumci ţele ukazati na vaţnost postojanja kvartovskoga kina i druţenja s dragim osobama (na open-air projekcijama, primjerice).

Druga od tri filmske večeri rezervirana je za drugu Reviju hrvatskih kratkih filmova Kratki na brzinu. Na velikom će se platnu Trga dr. Franje Tuđmana prikazati kratkometraţni filmovi nagrađeni na ovogodišnjem izdanju festivala održanom u sv. Ivanu Zelini.

Uz novu suradnju, nastavlja se i jedna prošlogodišnja. Projektu se ponovno pridruţio Zagreb film koji u kvart dovodi omiljenog kreativca, profesora Baltazara da svojim neobičnim izumima zabaviti najmlađu publiku!

Ulaz na sve projekcije je besplatan

15.06.2015. 16:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh