« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
NOVOSTI

Kingston izdaje najnoviju hardverski šifriranu USB memoriju

VP50 također može zaštititi od potencijalnog zlonamjernog softvera na nepouzdanim sustavima

Kingston IronKey Vault Privacy 50
Kingston IronKey Vault Privacy 50 (Kingston)
Više o

Kingston

,

šifrirana USB memorija

Kingston Digital Europe Co LLP, podružnica koja se bavi flash memorijom tvrtke Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rješenjima, danas je objavila izlazak svoje najnovije šifrirane USB memorije, Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) s FIPS 197 certifikacijom i AES 256-bitnom hardverskom enkripcijom u XTS načinu rada za sigurnost podataka.

Kingston IronKey Vault Privacy 50 podržava lozinke administratora, korisnika i jednokratne lozinke za oporavak u složenom načinu rada ili načinu rada putem pristupnog izraza. Navedena opcija više lozinki poboljšava mogućnost oporavka kod pristupa podacima na memoriji u slučaju da se jedna od lozinki zaboravi. Dok tradicionalni složeni način rada dopušta lozinke od 6-16 znakova koristeći 3 od 4 skupa znakova, novi način rada putem pristupnog izraza daje korisnicima mogućnost da imaju numerički PIN, rečenicu, popis riječi ili čak stihove od 10 do 64 znaka koji su za njih jedinstveni, a opet pamtljivi. Za pomoć pri unosu lozinke, može se omogućiti simbol "oko" kako bi se otkrila upisana lozinka i smanjili neuspjeli pokušaji prijave.

Administrator također može omogućiti korisničku i jednokratnu lozinku za oporavak ili može ponovo postaviti korisničku lozinku za vraćanje pristupa podacima. Osim toga, VP50 štiti od Brute Force napada tako što zaključava korisničke ili jednokratne lozinke za oporavak nakon 10 nevažećih unosa zaredom i kriptografski briše memoriju ako se administratorska lozinka unese netočno 10 puta zaredom. Dakle, dok su podaci izgubljeni, nema straha od kompromitiranosti.

VP50 također može zaštititi od potencijalnog zlonamjernog softvera na nepouzdanim sustavima, tako što i administrator i korisnik postavljaju način rada samo za čitanje kako bi zaštitili memoriju od pisanja; osim toga, ugrađena virtualna tipkovnica štiti lozinke od keyloggera ili screenloggera. Organizacije mogu prilagoditi i konfigurirati VP50 s ID-om proizvoda (PID) za integraciju sa standardnim Endpoint Management softverom kako bi zadovoljile zahtjeve korporativnog IT-a i kibernetičke sigurnosti putem Kingstonovog programa za prilagodbu. Mala i srednja poduzeća mogu iskoristiti ulogu administratora za lokalno upravljanje svojom memorijom, npr. koristite ulogu administratora za konfiguriranje ili ponovo postavljanje korisničkih lozinki ili jednokratnih lozinki za oporavak koje koriste zaposlenici, oporavak pristupa podacima na zaključanim memorijama i usklađivanje sa zakonima i propisima kada je potrebna forenzika. VP50 je šifrirana memorija pod fizičkom kontrolom korisnika, što ju čini superiornijim u odnosu na korištenje interneta i usluga u oblaku za zaštitu važnih podataka.

"Vault Privacy 50 pridružuje se našoj liniji šifriranih rješenja Kingston IronKey kao vrhunska USB memorija za pružanje sigurnosti podataka za poslovnu razinu", rekao je Oscar Escayola, EMEA Flash Business Manager, Kingston. "Dodali smo neke od najtraženijih značajki naših kupaca, poput nove opcije s više lozinki i novog načina rada putem pristupnog izraza, kako ne bismo samo u potpunosti zaštitili pohranjene podatke, već i učinili memoriju jednostavnijom za korisnike."

Kingston IronKey Vault Privacy 50 dostupan je u kapacitetima od 8 GB - 256 GB i podržan je ograničenim petogodišnjim jamstvom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

Za više informacija posjetite kingston.com.

12.06.2022. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh