« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
SJAJNO!

Kings of Strings 29. travnja u Lisinskom

Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg i Vlatko Stefanovski ponovno nastupaju u Zagrebu

Tri maga gitare ponovno u Zagrebu
Tri maga gitare ponovno u Zagrebu (Arhiva)
Više o

Vlatko Stefanovski

,

ulaznice

,

KD Vatroslav Lisinski

,

cijena ulaznica

,

29. travnja

,

Kings of Strings

,

Stochelo Rosenberg

Zagreb je već prošle godine u ožujku ugostio trojicu majstora gitare u rasprodanoj dvorani Lisinski kada su se premijerno predstavili hrvatskoj publici i to neposredno nakon što ih je Tommy Emmanuel okupio u trio Kings of Strings. Godinu dana kasnije, ova trojica vrsnih umjetnika vraća se zapaliti Lisinski, a svojim će različitim stilovima sviranja akustične gitare i najrazličitijim glazbenim žanrovima koje će te večeri izvoditi, zasigurno oduševiti!

Osnivač makedonske grupe Leb i sol, Vlatko Stefanovski pravi je gitarski mag naših prostora kojeg ne treba posebno predstavljati. Svoj je osebujan stil oblikovao i gradio kroz bogatu glazbenu karijeru, a usavršio je razne glazbene žanrove: od rocka i bluesa do jazza, te world musica s juga Europe.

Australskog gitaristu Emmanuela, koji je više puta gostovao u Zagrebu i gradovima u regiji međunarodni glazbeni svijet već odavno slavi kao jednog od najvećih gitarista današnjice. O tome ponajbolje svjedoče brojna glazbena priznanja magazina Rolling Stone i Guitar Player, te dvije prestižne glazbene nagrade Grammy, a također i brojne suradnje sa svjetski poznatim kolegama kao što su Eric Clapton, Joe Satriani, Steve Vai, Stevie Wonder i mnogi drugi.

Podjednako poznati Rosenberg već tri desetljeća briljira na glazbenoj sceni. Muziciranje ovog učenika škole Djanga Reinharta predstavlja samu esenciju gypsy jazz glazbe, a u svijetu je poznat i po svom skladateljskom umijeću. Uz brojna svjetska glazbena priznanja, Rosenberg je 1992. godine dobio i Zlatnu gitaru časopisa Guitarist Magazine.

S Kings of Strings triom zagrebačka publika ponovno može očekivati neočekivano!

Ulaznice za predstojeći koncert (180/200/220 kn) već su u prodaji, a mogu se nabaviti na blagajni dvorane i u sustavu Eventima.

25.02.2013. 17:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh