« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VELIK USPJEH I PRIZNANJE

King ICT dobio tri projekta u vrijednosti od 2,8 milijuna eura

Dva projekta spadaju u domenu tehničke zaštite dok je treći usmjeren na unaprijeđenje obrazovnog sustava na Kosovu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Srbija

,

Kosovo

,

obrazovanje

,

King ICT

Zagrebačka tvrtka King ICT dobila je na međunarodnim natječajima tri velika regionalna projekta u Srbiji i na Kosovu ukupne vrijednosti 2,8 milijuna eura, izvijestili su danas iz King ICT-a.

Dva su projekta tehničke zaštite koje će King ICT i u Srbiji i na Kosovu odraditi u suradnji s američkom tvrtkom L-3 S&DS (Security and Detection Systems), proizvođačem naprednih sistema za skeniranje osoba, prtljage i tereta.

Vrijednost ta dva projekta je 800 tisuća eura, pri čemu iz King ICT-a napominju da je u svijetu instalirano više od 18 tisuća uređaja tvrtke L-3 za potrebe policije, vojske, carine te svih grana javnog prometa, državnih institucija i privatnih poduzeća. Treći projekt "EU-IT Pilot Project in the field of Education", dvogodišnji je projekt kojemu je cilj unaprijediti obrazovni sustav na Kosovu primjenom računalno-informacijskih tehnologija, a King ICT ga je dobio na natječaju Europske komisije-Ureda na Kosovu.

Pritom je zagrebačka tvrtka glavni i jedini nositelj projekta čija je ukupna vrijednost 2 milijuna eura. U suradnji s kosovskim Ministarstvom obrazovanja, znanosti i tehnologije King ICT će među ostalim definirati strategiju primjene IT-a u obrazovanju, pravni okvir za provedbu iste, educirati u primjeni IT-a 2.000 nastavnika, 300 kreatora e-learning sadržaja te 600 djelatnika za IT podršku. Iz King ICT-a ističu da je to prvi takav projekt hrvatske tvrtke u Europi te da je rezultat njihovog dugogodišnjih iskustava u području e-learninga i IT-a. (hina/metro-portal)

28.12.2009. 12:27:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh