« Fun
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MULJANJE

Kineske pjevačice kažnjene zbog pjevanja na 'playback'

'Playback' je u Kini zabranjen nakon skandala prilikom Olimpijskih igara kad je pred auditorijem ljepša djevojčica otvarala usta, a ružnija pjevala iza scene

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Kina

,

pjevanje

,

playback

Kineske su vlasti u skladu s novom odlukom ministarstva kulture o zabrani pjevanja na 'playback' prvi put kaznile dvije kineske pjevačice s 50.000 juana (oko 40.000 kuna) zbog "otvaranja usta" na jednom koncertu.

'Playback' je u Kini zabranjen nakon afere koja je izbila tijekom otvorenja Olimpijskih igara u Pekingu kada je na pozornici "usta otvarala" jedna djevojčica, izabrana zbog svog fizičkog izgleda, a iza scene je zapravo pjevala druga, ružnija devetogodišnjakinja, što je kasnije izazvalo ogroman skandal.

Dvije relativno anonimne pjevačice otkrivene su kako pjevaju na 'playback' na koncertu održanom u jugozapadnom kineskom gradu Chengdu, objavljeno je na internetskim stranicama agencije Xinhua. Kaznilo ih je ministarstvo kulture pokrajinske vlade.

No mnogi se kineski blogeri i forumaši pitaju zašto postoje dvostruka pravila, odnosno zašto se za isti prijestup ne kažnjavaju i popularne pjevačke zvijezde koje, navodno, često na svojim koncertima 'muljaju', pretvarajući se da pjevaju. Osim novčane, kazna za pjevanje na 'playback' može biti i oduzimanje licence za nastupe. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 13:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh