« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
FESTIVAL

KIČMA 2010. u Rijeci

Riječki sajam knjiga i festival časopisa održat će se od 27. svibnja do 2. lipnja

kičma
kičma (KIČMA 2010.)
Više o

Rijeka

,

virus R13Ka

,

slatina

U 7 svibanjskih i lipanjskih dana festival KIČMA će na nekoliko lokacija u Rijeci ponuditi pregršt knjižnih i časopisnih programa.

Riječki sajam knjiga i festival časopisa, u organizaciji Udruge za umjetnost i kulturu parNas i nakladničke kuće V.B.Z., ove godine održava se po treći put.

Sajam će svakodnevno će biti otvoren od 10 do 22 sata.

Većina programa te izložba knjiga i časopisa odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka). Osim u prostoru atrija HKD-a i galerije Kortil, raznoliki i atraktivni programi održavat će se i na drugim lokacijama u Rijeci, kao što su kavana Filodrammatica, terasa kavane Cont, klub K.U.N.S. i Astronomski centar Rijeka.

Na izložbi knjiga i časopisa svoju ponudu će predstaviti 100-tinjak pretežno hrvatskih, ali i stranih nakladnika. Osim najvećih hrvatskih i riječkih nakladnika predstavit će se i mnogi manji ili specijalizirani izdavači.

Sajamska će ponuda uključivati preko 8000 naslova sa sajamskim popustima i do 70%.

KIČMA 2010. zamišljena je kao višednevna kulturna manifestacija koja u prvom redu promiče knjige, časopise i čitanje, stvara nove kulturne inicijative odnosno mijenja postojeće kulturne smjerove, omogućuje i potiče kulturnu suradnju, (kulturne) susrete i neposredan uvid u izdavačke programe.

Cilj ovog sajma je omogućiti zainteresiranoj publici kupnju knjiga, časopisa i drugih srodnih publikacija te putem predstavljanja i u neposrednom kontaktu upoznavanje autora, urednika i drugih tvoraca zaslužnih za njihovo izdavanje.

Riječki sajam knjiga kao posebnost odlikuje festival časopisa koji će se osim same njihove prodaje sastojati od kreativnih predstavljanja zanimljivih, posebnih i kvalitetnih časopisa kulturno-umjetničkog (književnost, film, glazba, strip, likovnost, arhitektura, dizajn) i aktivističkog (feminizam, alternativa i dr.) obilježja.

Najavljena su predstavljanja autora kao što su Miljenko Jergović, Ivana Bodrožić Simić, Predrag Lucić, Alojz Majetić, Goran Tribuson, Mirjana Krizmanić, Bruno Šimleša, Darko Macan.

U sklopu pjesničkog programa pjesnici Tonko Maroević, Branko Maleš i Ervin Jahić predstavit će neka od najznačajnijih domaćih pjesničkih imena poput Branimira Bošnjaka, Petra Gudelja, Ivana Rogića Nehajeva. Od riječkih autora možemo izdvojiti Branka Mijića, Milorada Stojevića, Roberta Vrbnjaka i Jelenu Tondini.

Osim navedenih, riječka će publika na ovogodišnjoj KIČMI moći uživati u predstavljanjima mnogih drugih poznatih i zanimljivih autora i raznih gostiju sajma.

25.05.2010. 16:29:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh