« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DOĐI NA ESPRESSO

Kerum spreman za kavu s premijerkom

Jadranka Kosor se 'požalila' kako se nijednom u zadnjih nekoliko njenih dolazaka u Split "gospodin gradonačelnik nije odazvao da makar popiju kavu"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić, Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Split

,

Vlada

,

Jadranka Kosor

,

kava

,

Željko Kerum

Ured splitskoga gradonačelnika Željka Keruma reagirao je na današnju izjavu predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor u kojoj izražava žaljenje što se za njezina dva-tri zadnja posjeta Splitu "gospodin gradonačelnik nije odazvao da makar popiju kavu" te je naveo kako gradonačelnik poručuje da je spreman odazvati se njezinu pozivu na sastanak.

Grad Split nije dosad iz Ureda predsjednice Vlade RH primio ni službeni ni neslužbeni poziv za sastanak ili kavu na koji premijerka Kosor poziva splitskoga gradonačelnika Željka Keruma, priopćio je Kerumov ured kasno poslijepodne.

Premijerka je danas u Splitu, odgovarajući na novinarsko pitanje kakvo je stajalište HDZ-a o splitskome gradonačelniku Željku Kerumu vezano uz njegove političke ambicije, među ostalim rekla kako joj je žao što se u njezina dva-tri zadnja posjeta Splitu, kada se otvarao produženi Gat sv. Duje i puštao u promet novi trajekt, "gospodin gradonačelnik nije odazvao da makar popiju kavu". Kerumov ured u priopćenju podsjeća kako je u Splitu u Vili Dalmaciji 11. svibnja ove godine održan sastanak gradonačelnika osam dalmatinskih gradova: Splita, Dubrovnika, Korčule, Hvara, Visa, Kaštela, Trogira i Šibenika na kojem su raspravljali o Nacrtu prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

"S tog sastanka predsjednici vlade gospođi Jadranki Kosor poslano je otvoreno pismo u kojemu gradonačelnici izražavaju želju da ih što prije primi na sastanak kako bi razgovarali o spomenutoj temi", tvrdi se u priopćenju i dodaje kako "od tada do danas predsjednica Vlade RH na pismo nije odgovorila". S obzirom na stanje u Republici Hrvatskoj i činjenicu da je Split drugi grad po veličini u zemlji, "splitski gradonačelnik jedva čeka poziv premijerke Kosor na koji će se sasvim sigurno odazvati", navodi se u priopćenju.

Također se podsjeća da je ministar gospodarstva Đuro Popijač bio pozvan na nedavnu tematsku sjednicu splitskoga Gradskog vijeća o stanju u splitskome brodogradilištu, na koju se nije odazvao. "Poslao je državnog tajnika Ruđera Friganovića, koji je napustio sjednicu prije njezina završetka", stoji u priopćenju. Dodaje se kako se škver navodi kao bitna tema za razgovor, ali ne i jedina o kojoj se može razgovarati. (hina/metro-portal)

10.08.2010. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh