« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
HND:

Kerum mora svladati pravila uljuđenog javnog komuniciranja

Povod za istup Hrvatskog novinarskog društva je subotnji verbalni napad splitskog gradonačelnika na ekipu Nove TV

(Duje Klarić/CROPIX)
Više o

Nova TV

,

red carpet

,

Hrvatsko novinarsko društvo

,

Željko Kerum

,

verbalni ispad

,

psovke

,

javno komuniciranje

Hrvatsko novinarsko društvo danas je osudilo verbalni napad splitskog gradonačelnika Željka Keruma na novinarku i snimatelja emisije Red Carpet Nove TV tijekom subotnje finalne večeri Splitskog ljeta te ga je pozvalo da se javno ispriča svim novinarima koje je dosad uvrijedio. HND navodi da je Kerum i ranije, posebice tijekom izborne kampanje, u više navrata bio izuzetno neugodan prema novinarima, osobito onima Nove TV.

"HND najoštrije osuđuje najnoviji divljački verbalni napad gradonačelnika Splita Keruma na novinare, što je već učinio u više navrata, a posljednji put, nadamo se i zadnji, na finalnoj večeri Splitskog ljeta u prošlu subotu", stoji u priopćenju.

Pozivajući se na medijske izvještaje, HND navodi da je ekipa Red Carpeta Željka Keruma zaustavila u prolazu zatraživši izjavu, ali je splitski gradonačelnik prošao pored njih bez riječi da bi se zatim okrenuo, vratio natrag te im psovao majku i prijetio otkazima.

U HND-u kažu da ne mogu prihvatiti kao olakotnu činjenicu to što Kerum nema dovoljno iskustva u javnim nastupima jer je na sebi trebao ozbiljno poraditi kada je postao jedan od viđenijih hrvatskih poduzetnika, a svakako kad se odlučio kandidirati za dužnost na kojoj bi trebao služiti građanima.

HND je pozvao Keruma da se javno ispriča novinarki i snimatelju Nove TV i svim ostalim novinarima koje je dosad uvrijedio te da počne poštivati pravila uljuđenog javnog komuniciranja koja "uz zanemarive izdatke lako i brzo može svladati".

Izvor: Hina

06.07.2009. 16:02:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh