« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
SAMO PRIVREMENO

Kerum ima prijedlog za pomoć radnicima splitskog Peveca

Splitski gradonačelnik predlaže da hrvatske trgovačke tvrtke privremeno zaposle radnike i tako im omoguće osnovne uvjete za život

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Split

,

Pevec

,

Željko Kerum

Radnicima splitskog Peveca, koji kao i njihovi kolege u cijeloj Hrvatskoj i BiH zbog financijskih problema tvrtke nakon tri mjeseca bez plaća počinju gubiti poslove, rješenje osnovnih problema predložio je splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum.

"Imam prijedlog, no morao bih ga dogovoriti s čelnim ljudima desetak ostalih trgovačkih tvrtki u Hrvatskoj. Budući da je za sedamdesetak radnika splitskog Peveca sudbina neizvjesna, predlažem da svaki od nas, tipa Konzum, Studenac, Gavrilović i ostali, zaposle sedam do osam radnika i na taj način možemo za sada riješiti njihov status", rekao je Kerum u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Splitski radnici Peveca nemaju ništa protiv Kerumove pomoći pa tako neki od njih kažu da ako umirovljenicima može dati 100 kuna božićnice, može i za njih nešto pronaći. Većina njih, koji su se odlučili za miran prosvjed, ima i jednake zahtjeve, a to su tri plaće koje su pošteno zaradili.

Dok radnici drugih Pevecovih centara koji su sindikalno organizirani pokreću i održavaju štrajkove, zadarski su se jučer odlučili za prosvjed jer kažu da štrajk nema smisla. Naime, kako uprava tvrtke više realno ne postoji, zahtjevi se nemaju kome predati, kažu zadarski radnici čiji je predstavnik rekao da nemaju novca za dolazak na posao, a neki niti za hranu. Razumljivo, ljutiti su na Zdravka Peveca i kažu da su ga kada je došao među radnike pokazujući da u džepovima ima samo sitniš, trebali gađati jajima.

04.12.2009. 09:49:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh