« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana
IZLOŽBE

“Keramika može biti i apstraktna/Slijedila sam ružičastu nit”

Autorica izložbe je keramičarka Ljubica Lovrenčić, a kustosica je Lana Lovrenčić

Ljubica Lovrenčić
Ljubica Lovrenčić (Arhiva)
Više o

keramika

,

izložbe

,

galerija Modulor

,

Ljubica Lovrenčić

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka u utorak, 12. rujna 2023. u 19 sati otvara izložbu pod nazivom "Keramika može biti i apstraktna/Slijedila sam ružičastu nit"

Autorica izložbe je keramičarka Ljubica Lovrenčić, a kustosica je Lana Lovrenčić. Izložba je besplatna, a može se posjetiti do 29. rujna 2023. u galeriji Modulor (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb).

O izložbi:

Umjetnici nerijetko svoje ideje istražuju kroz više radova te oni u nekom trenutku počnu činiti nisku misli. Stvara se tako nit iz koje se iščitavaju promišljanja, impulsi, ponekad i koja stranputica. Ljubica Lovrenčić slijedila je ružičastu nit kroz forme suvremene umjetničke keramike, a fotografiranjem istih tih radova otvorila je cijelo novo polje ekspresije, interpretirajući i reinterpretirajući ih uvođenjem digitalnih alata za crtanje. Kamo ju je taj put odveo i na koji način umjetnica doživljava svoj rad pokazat će na izložbi "Slijedila sam ružičastu nit" na kojoj će se prikazati niz radova u keramici kao i digitalne fotografije koje su njihovim fotografiranjem i kasnijom doradom nastale.

Lana Lovrenčić, kustosica izložbe

Izložba je ostvarena uz potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo. 

07.09.2023. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh