« Film
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JAKA KONKURENCIJA

Kenjac i Na putu kandidati za "europskog Oscara"

"Kenjac" i "Na putu" u užem su izboru za nominacije za Europske filmske nagrade 2010. u konkurenciji od 46 filmova iz 32 europske zemlje

Zrinka Cvitešić i Leon Lučev
Zrinka Cvitešić i Leon Lučev (YouTube )
Više o

Antonio Nuić

,

Jasmila Žbanić

,

anatomija

,

Kim Kardashian

Dugometražni igrani film "Kenjac" Antonija Nuića te hrvatska manjinska koprodukcija "Na putu" Jasmile Žbanić ušli su u uži izbor od 46 filmova za ovogodišnje nominacije za 23. dodjelu nagrada Europske filmske akademije (EFA), izvijestila je danas producentska kuća "Propeler Film".

O nominacijama u različitim kategorijama sljedećih će tjedana glasovati 2300 članova Europske filmske akademije, koji će odlučivati među 46 filmskih naslova iz čak 32 europske zemlje.

Nominacije će biti objavljene 6. studenoga na Međunarodnom festivalu europskog filma u Sevilli, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 4. prosinca u glavnom gradu Estonije Tallinnu.

Iz "Propeler Filma" napominju kako je dugometražna konkurencija za ulazak u sljedeći krug nominacija EFA-e, u kojoj se nalaze "Kenjac" i "Na putu", i ove godine iznimno jaka - među kandidatima je dobitnik Zlatnog lava "Libanon" Samuela Maoza, "Soul Kitchen" Fatiha Akina te "Another Year" Mikea Leigha.

Nuićev film "Kenjac" bit će prikazan i na Festivalu u Sevilli, koji se ove godine održava od 5. do 13. studenoga.

10.09.2010. 14:35:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh