« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Najveći državni problem

Kaznili bakicu s 18500 kuna zbog prodaje salate

Svi znamo da nigdje nema bolje od naše policije i naravno inspekcije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Karmen Mrkić/CROPIX)
Više o

kazna

,

inspekcija

,

umirovljenica

Kako prenosi Jutarnji list, umirovljenicu koja skromnu penziju podebljava sitnišem od prodaje zelenja inspektori tretiraju poput istaknutog pripadnika agromafije.

˝Ništa nisam do sada platila, jer i nemam otkud, a ako treba, ići ću u zatvor jer novca nemam˝, sa suzama u očima govori Zorka Kevrić, 75-godišnja umirovljenica drakonski kažnjena zbog minornog propusta.

Na novouređenoj tržnici u Vodnjanu pored Pule umirovljnica je bila zadužena za otvaranje, čišćenje i zatvaranje tržnice. Krajem veljače 2008. godine inspektor je staricu zatekao kako prodaje voće i povrće bez odobrenja za djelatnost.

Sud u Puli izrekao joj je visoku kaznu od 16.700 kuna plus 15 kuna sudskih troškova. Kevrić je nakon toga otvorila obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, čime joj je prodaja bila dozvoljena.  No, 18. rujna prošle godine drugi inspektor je prijavio staricu jer je utvrdio da nije vidljivo i čitljivo istknula cijenu češnjaka i peršina. Prijava se opet našla pred sudom, te je Kevrić dobila i drugu kaznu od 1500 kuna i 150 kuna sudskih troškova.

Zorka ima mirovinu od 1852,55 kuna, a život si olakšava s pedesetak kuna džeparca. Toliko u prosjeku dnevno zaradi prodajom vlastite salate, peršina i češnjaka. Iz njene mirovine proizlazi da državi mora dati deset mirovina.

28.11.2009. 12:21:02
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    28.11.2009. 15:36
    lijepi pokazatelj stanja u banani rvackoj, lako je opatrnuti bespomoćnu bakicu... kad bi inspektori malo češće utvrđivali nepravilnosti debelih bogatuna, možda bi stvari drukčije bile, ali mislim da će prije salata na vrbi izrasti :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh