« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
SINJ

Kazneno prijavljen direktor Dalmatinke Nove

Gianfranco Ladini prijavljen je zbog povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti i nesposobnosti za plaćanje.

Dan Carlo i Gianfranco Ladini
Dan Carlo i Gianfranco Ladini (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Sinj

,

Dalmatinka Nova

,

kaznena prijava

,

Gianfranco Ladini

,

Iva Radonja

Predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja podnijela je Općinskome državnom odvjetništvu u Sinju kaznenu prijavu protiv direktora te tvornice Gianfranca Ladinija zbog osnovane sumnje na povredu dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, to jest jer nije zatražio da se otvori stečajni postupak nad Dalmatinkom Novom.

Naime, na ročištu održanom na Trgovačkom sudu u Splitu 30. ožujka ove godine podneseno je izvješće Credo banke iz kojega proistječe da je Dalmatinka Nova 27. ožujka imala više od 9,5 milijuna kuna nepodmirenih obveza te da je račun te tvornice u neprekidnoj blokadi 149 dana.

Po Zakonu o trgovačkim društvima, a zbog svega navedenoga, direktor Gianfranco Ladini morao je zatražiti da se otvori stečaj nad Dalmatinkom Novom, i to najkasnije tri tjedna nakon nastanka razloga za otvaranje stečaja, stoji u obrazloženju kaznene prijave koju je u ime Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove podnijela predsjednica Iva Radonja. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 15:33:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh