« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
PRIČE

Kawasaki 3P - "Goli zbog pasa" - Raspored kuhanja trećeg albuma

Treći i još uvijek aktualni album "Goli zbog pasa" zaokružio je rad Kawasakija i izveo ih iz adolescentskih godina

Sprema se najveeći koncert
Sprema se najveeći koncert (Arhiva)
Više o

Kawasaki 3P

,

Goli zbog pasa

Zagrebački Kawasaki 3P, bend koji je u više od dva desetljeća obilježio regionalnu punk rock scenu, dolazi u Dom sportova u subotu 25. ožujka na najveći koncert u dosadašnjoj karijeri. Treći i još uvijek aktualni album "Goli zbog pasa" zaokružio je rad Kawasakija i izveo ih iz adolescentskih godina, a uradak ih je još jednom katapultirao u sam vrh alternativne scene.

Kawasaki 3P - "Loš, zao"

GOLI ZBOG PASA (Dancing Bear 2015.)

Slijedeći provjerenu vlastitu formulu uspjeha i objavljivanja albuma svakih šest godina, Kawasaki3P su nakon istoimenog prvijenca i jedne od najvažnijih ploča u povijesti hrvatske diskografije "Idu Bugari", 2015. objavili treći "Goli zbog pasa".

Sjajan materijal, prepoznatljivi humor, žestoki ska-punk ritmovi i autentičan uradak zagrebačkih dečki svakako je visoko postavio ljestvicu za domaća izdanja. Album donosi trinaest pjesama među kojima su "3 problema", "Dugodugodugo", "Kristin", "Loš, zao", "Sjekirom u glavu", "Jebotext" kao i "Šatro", stvar koja je, kažu u bendu, od početka radila probleme sve dok nije postala hit.

Kawasaki 3P - "Šatro"

"Refren smo napravili odmah, na jednoj probi i zato smo znali da je bomba, ali te strofe, dugačke, na svima poznatu melodiju, to nikako nije išlo. U studiju smo stalno odgađali raditi vokale na toj stvari, ni Tomfa ni Demirel se nisu vidjeli u tome. Na kraju smo skužili. Uopće ne mora biti neki tekst, refren je dovoljan, a tekst može biti na šatro španjolskom, francuskom ili talijanskom, svejedno. I onda nam se ukazao on - Igor Pavlica, s cvijetom za reverom, francuski tip, Citroen žaba, Moulin Rouge. Pavlica je prihvatio izazov, došao sutra u studio, otpjevao iz prve vrhunski. Imali smo hit."

Kawasaki 3P - "3 problema"

"Goli zbog pasa" je uradak koji je smiksao mnoštvo žanrova, ali je prije svega odlično odsviran i produciran album. Za to je zaslužna dobra hrana i kuhanje u slovenskom Novom mestu, gdje se i album pekao.

"U sklopu studija imali smo smještaj, veliki apartman na dva kata, s kuhinjom, boravkom, telkom, biljarom, ali problem je bila hrana. Točnije kuhanje, jer da idemo nas osam svaki dan u restorane potrošli bi pet sati i dosta budžeta, a trebalo je raditi u studiju. Zato smo brinuli i o tom elementu života. Možda previše, što se vidi iz originalnog internog maila vezanog uz kuhanje iz tog perioda.

Predlažem da se svaki dan za jelo brine netko drugi. Jednostavna jela (grah, tjestenina, rižoto, gulaš i sl.), za doručke naresci, namazi i sl. Za dnevne obroke je zaduženo dvoje ljudi što uključuje kuhanje i pranje posuđa za ta dva obroka (ako netko nešto uprlja u međuvremenu sam pere). Pomoć drugih u pranju suđa je dobrodošla. Raspored u kuhinji: Nedjelja: Tomfa i Toni / Ponedjeljak: Mario i Demirel / Utorak: Viduka i Tomfa (ako Tomfa ostaje) / Srijeda: Pavlica i Mario / Četvrtak: Toni i Demirel / Petak: Luka i Stipe. Raspored je po danima kako je tko tamo, obično po dva puta oni koji su tamo duže. Ako imate primjedbi na ovo recite ili dajte neki bolji prijedlog. Šaljem ovo unaprijed kako bi smislili što možete skuhati da bude fino, a u malo vremena, da budete prisutni na mixu. Ponesite začine od doma, tko što ima i što će mu trebati. Ponesite sve što bi moglo biti jestivo od doma da pojačamo trpezu."

Kawasaki 3P - "Dugodugodugo"

Pun energije i prepun ritma, album suludog imena "Goli zbog pasa" je još jedno antologijsko izdanje iz kuhinje Kawasaki3P-a.

"Trebali smo smisliti ime albuma. Bio je već gotov, ma i cover je trebao već biti gotov, a mi još nismo imali ime albuma. Bilo je par "ozbiljnih" konkurenata. Dugo smo htjeli nazvati album "Mama, gotov sam!", ali najozbiljniji prijedlog je bio "Električni orgazam". Čak smo i kontaktirali Gileta dečke iz Orgazma na njhovom koncertu u Zagrebu. Pitali smo ih bi li nam to dozvolili i bi li mogli napraviti neke fotke s njima za cover. Prvih 10 sekundi su u čudu buljili u nas, a zatim se stali smijati i pristali uz komentar - "ma niste bre normalni". Na našu i njihovu sreću, to se nekako izjalovilo. Na kraju smo dan prije nego što je priprema za omot trebala biti gotova sjeli u birtiju i odlučili - Goli zbog pasa. Imalo nam je smisla, ima nam smisla i sada. Ali nemojte da moramo objašnjavati, jer je dost' zajebano."

Kawasaki 3P - "Jebotext"

Zagrebački Kawasaki 3P održat će u subotu, 25. ožujka u Domu sportova najveći dosadašnji solo koncert i obilježiti 24 godina dugu karijeru. "Antonija", "Kak si", "Puta madre", "Ni da ni ne", "Dugodugodugo", "Niskarastaman", "Mupovska", "3 problema" samo su neke od kultnih himni koje su Kawasaki 3P lansirale u prvoligaše regionalne alter rock scene, a uz njih ćete trošiti grla u Domu sportova.

Kawasaki 3P - "Sjekirom u glavu"

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 kn, a na sam dan koncerta koštat će 90 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13

  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

  • Dancing Bear, Gundulićeva 7, Zagreb

  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr  

20.03.2017. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh