« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
UPS :)

Kavu vole - psihopati?

Studija je također pokazala da sudionici koji su izvijestili da vole rotkvice, celer i tonik, također imaju veću vjerojatnost da će pokazati antisocijalne osobine

Malo se brinemo :)
Malo se brinemo :) (Arhiva)
Više o

kava

,

sadizam

,

psihopatološko ponašanje

,

antisocijalne osobine

Kava je omiljen napitak u našim krajevima, no ako je vjerovati novom istraživanju, izgleda da smo zbog toga, najblaže rečeno, malo čudni.

Naime, nova studija objavljena u časopisu Appetite, pronašla je vezu između ljubavi prema crnoj kavi i sadističkih ili psihopatskih tendencija. Istraživanje je obuhvatilo više od 1.000 odraslih osoba, pitajući ih što najviše vole od hrane i kakve okuse preferiraju. Sudionici su zatim riješili niz testova osobnosti koji ocjenjuju antisocijalne osobine, poput sadizma, narcizma i psihopatije.

Istraživanje koje su proveli istraživači sa Sveučilišta Innsbruck pokazalo je da je sklonost gorkim okusima povezana s psihopatološkim ponašanjem. Najveća povezanost bila je između gorke hrane i "svakodnevnog sadizma" - to jest, uživanja u nanošenju 'umjerene razine boli' drugima.

Prema njima, nije samo crna kava znak za uzbunu - studija je također pokazala da sudionici koji su izvijestili da vole rotkvice, celer i tonik, također imaju veću vjerojatnost da će pokazati antisocijalne osobine.

Ovo nije prvi put da je istraživanje pronašlo vezu između okusa i osobnosti. Prethodne studije su pokazale da su slatki okusni doživljaji povećali "pristojnost" i želju za pomaganje drugima da pomognu, dok gorko okusno iskustvo povećava neprijateljstvo i izaziva oštrije moralne prosudbe.

Istraživači Christina Sagioglou i Tobias Greitemeyer vjeruju da ova veza može "postati kronična" kod ljudi koji imaju snažnu skolonost gorkim okusima, i dovode ih do više neprijateljskih osobnosti.

E sad, a mi taman natočili prvu jutarnju... a vi?

26.06.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh