« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
STVARNO?

Kava će vam sačuvati mozak

Redovita umjerena konzumacija kave je u istraživanju talijanskih znanstvenika povezana s održavanjem bolje kognitivne funkcije kod osoba starije životne dobi

Kava je odlična za mozak, ali u umjerenim količinama
Kava je odlična za mozak, ali u umjerenim količinama (Arhiva)
Više o

kava

,

zdravlje mozga

Kava, omiljeni napitak često je predmet kontroverzi jer je neki proglašavaju krivcem za razne zdravstvene probleme, dok je drugi uzdižu u nebesa. Istina je, naravno, negdje u sredini - razuman unos kave povećat će vam kognitivne sposobnosti, no pretjerani će unos napraviti upravo suprotno.

Znanstvenici sa sveučilišta u Bariju su podatke od 1445 ispitanika u dobi od 65 do 84 godine prikupljali više od 3 godine.

Journal of Alzheimer's Disease je objavio kako su najbolje rezultate na testiranjima kognitivnih sposobnosti imali sudionici istraživanja koji su dnevno pili 1-2 šalice kave.

Nasuprot tome, osobe koje su pile više od 2 šalice kave dnevno su imale prosječno 1,5 veći rizik za slabljenje kognitivnih sposobnosti.

Znanstvenici vjeruju kako umjereni unos kofeina može zaštititi mozak od oštećenja prouzročenih naslagama beta-amiloidnih proteina.

03.08.2015. 12:42:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh