« Nogomet
objavljeno prije 9 godina
SP ZIMI?

Katarski emir raspisuje referendum o terminima održavanja SP-a

U Kataru se temperature tijekom ljeta temperature penju do 50 stupnjeva Celzijusa zbog čega su mnogi zabrinuti za zdravlje igrača ako će se SP igrati u svom standardnom terminu

Stadion u Kataru
Stadion u Kataru (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Katar

,

FIFA

,

Sepp Blatter

,

SP 2022.

,

svjetsko prvenstvo

Katarski emir Hamad bin Kalifa al Tani najavio je nakon razgovora s britanskim premijerom Davidom Cameronom kako će raspisati referendum u kojemu će pitati svoje stanovnike žele li ugostiti Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u zimi ili ljeti, javlja Hina.

U Kataru se temperature tijekom ljeta temperature penju do 50 stupnjeva Celzijusa zbog čega su mnogi zabrinuti za zdravlje igrača ako će se SP igrati u svom standardnom terminu, tijekom lipnja i početkom srpnja. Iako su Katarani domaćinstvo SP-a dobili jer su najavili kako će svi stadioni na kojima će se igrati biti klimatizirani, predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter samo nekoliko dana nakon objave domaćinstva najavio je mogućnost prebacivanja SP-a u zimski termin, odnosno u vrijeme kada su temperature u Kataru oko 20 stupnjeva.

Blatterovu inicijativu podržao je i predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Michel Platini, iako bi igranje SP-a u zimskom terminu zahtjevati velike promjene u uobičajenom kalendaru odigravanja utakmica u gotovo svim europskim zemljama, ali i u eurokupovima.

24.02.2011. 13:48:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh