« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
POLITIKA

Katar traži odštete zbog blokade

Katar je u nedjelju najavio osnivanje odbora zadužena da od susjeda u Zaljevu traži odštete koje bi mogle dosegnuti više od milijardu dolara zbog "blokade" koju mu nameću već pet tjedana.

Doha traži odštetu zbog blokade
Doha traži odštetu zbog blokade (Arhiva)
Više o

Katar

,

blokada

,

arapske zemlje

Odbor za zahtjeve za obeštećenjem trebao bi se pozabaviti slučajevima koji se tiču velikih tvrtki, među kojima Qatar Airwaysa, ili studenata protjeranih iz zemalja gdje su bili upisani, izjavio je glavni tužitelj Katara Ali ben Fetais al-Marri na konferenciji za novinare u Dohi.

"Odbor će primati sve pritužbe iz javnog i privatnog sektora ili od pojedinaca", dodao je Marri. Potencijalni zahtjevi Qatar Airwaysa, banaka ili pojedinaca razmatrat će se lokalno i pred inozemnim sudovima, uključujući u Parizu i Londonu, rekao je on.

Područje Zaljeva u dubokoj je diplomatskoj krizi otkad su Saudijska Arabija, Egipat, UAE i Bahrein prekinuli odnose s Dohom 5. lipnja i uveli gospodarske sankcije protiv naftom bogatog emirata, optužujući ga da podržava "terorizam" i održava bliske odnose sa šijitskim Iranom, regionalnim suparnikom saudijskog kraljevstva.

09.07.2017. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh