« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DOSTA!

Katalonija bi mogla zabraniti borbe s bikovima

Stručnjaci daju malo izgleda izglasavanju zabrane koride, ali to pitanje izaziva žive rasprave

Frank Evans, poznat kao El Ingles, iz Salforda ili je totalni luđak ili najhrabriji čovjek na svijetu kad se sa svojih 67 godina nakon ozbiljne operacije  srca i rekonstrukcije koljena vratio u arenu i sukobio s razjarenim bikom.
Frank Evans, poznat kao El Ingles, iz Salforda ili je totalni luđak ili najhrabriji čovjek na svijetu kad se sa svojih 67 godina nakon ozbiljne operacije srca i rekonstrukcije koljena vratio u arenu i sukobio s razjarenim bikom. (Getty Images)
Više o

Katalonija

,

korida

,

borba s bikovima

,

Prou

U katalonskom pokrajinskom parlamentu u srijedu je počela rasprava o mogućoj zabrani koride, na prijedlog udruge, peticiju koje je potpisalo više od 180 tisuća protivnika borbi s bikovima u Kataloniji, sjeveroistočnoj španjolskoj pokrajini.

Stručnjaci daju malo izgleda izglasavanju zabrane koride, ali to pitanje izaziva žive rasprave.

I na jugu Francuske pomno se prate te rasprave, a nekoliko francuskih dužnosnika će se u četvratak pred posebnim povjerenstvom uključiti u raspravu i zauzeti se za očuvanje borbi s bikovima.

Inicijativu je pokrenula udruga "Prou!" (Dosta!) koja okuplja protivnike koride.

Dalaj-lama se nedavno uključio u raspravu i u pismu katalonskom parlamentu zatražio da ukine taj "okrutni običaj tijekom kojeg se nevinim životinjama nanosi užasna bol. (hina/metro-portal)
03.03.2010. 18:11:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh