« Film
objavljeno prije 14 godina
PUŠTAMO SVE!

Kastav Film Festival - festival vaših filmova

Festival se temelji na konceptu slobodnog i necenzuriranog javnog događaja koji se ne bavi selekcijom

Kastav Film Festival KFF
Kastav Film Festival KFF (KFF)
Više o

međunarodna potraga

,

filmski festival

Kastavski filmski festival održava se drugu godinu za redom, 18. i 19. lipnja. Festival se temelji  na konceptu slobodnog i necenzuriranog javnog događaja koji se ne bavi selekcijom, već osiguravanjem javnog prostora onima kojima originalno pripada - javnosti.

Cilj festivala je potaknuti razvoj medijske slobode i filmskog medija, učiniti filmske festivale dostupnijim mjestima za sve koji to žele, pružiti mogućnost kreativnim pojedincima i/ili filmskim entuzijastima da javno prikažu svoje radove, usmjeriti kreativnu energiju u nešto vrijedno i društvu korisno, te potaknuti na (su)djelovanje.

Kastav Film Festival organizira tim koji nije hijerarhijski podijeljen i koji djeluje kao kolektiv sastavljen od aktivnih pojedinaca. Tako se koncept festivala očituje i u načinu organiziranja, čime se upotpunjava totalitet osnovne ideje aktivnog djelovanja u kolektivnoj sferi. Kastav Film Festival je u potpunosti slobodan za sve posjetitelje/posjetiteljice, što je ključno za prijenos informacija što većem broju ljudi te slobodno kretanje unutar javnog prostora.

Kastav Film Festival omogućuje čisti prijenos ideje bez ikakvih uvjeta ili pravila. Drugim riječima, neovisno o tehnici snimanja, u program festivala se uvrštavaju svi pristigli radovi (animirani, igrani, dokumentarni filmovi) - snimljeni amaterski, profesionalno, mobitelom, kamerom ili bilo kojom drugom tehnikom. Program festivala će se, osim prikazivanja filmova, sastojati i od diskusija s autorima/autoricama te javnih tribina na temu slobode javnog prostora, filmskog stvaralaštva i sl.

03.06.2010. 10:18:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh