« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
OPA!

Karzai naredio povlačenje američke vojske

Specijalne američke postrojbe i ilegalne naoružane grupe u regiji stvaraju osjećaj nesigurnosti, donose nestabilnost i uznemiruju stanovnike te pokrajine

Karzai pokazao izlazna vrata iz pokrajine Warzak
Karzai pokazao izlazna vrata iz pokrajine Warzak (Arhiva)
Više o

Afganistan

,

Hamid Karzai

,

američka vojska

,

povlačenje

,

regija Wardak

Hamid Karzai zatražio je povlačenje specijalnih američkih snaga iz pokrajine Wardak, nakon što su ondje osnovali ilegalne naoružane grupe, čiji pripadnici potiču nesigurnost u regiji, izvijestio je Karzaijev glasnogovornik

Stanovnici regije Wardak, smještene na granici jugozapadno od Kabula, oporavljaju se od talibanskih napada.

'Predsjednik Karzai je ministru obrane naredio da u predstojeća dva tjedna osigura odlazak specijalnih američkih postrojbi iz pokrajine Wardak', rekao je na konferenciji za novinare, Aimal Faizi glasnogovornik predsjednika države.

'Specijalne američke postrojbe i ilegalne naoružane grupe u regiji stvaraju osjećaj nesigurnosti, donose nestabilnost i uznemiruju stanovnike te pokrajine', rekao je.

Američkim vojnicima i naoružanim skupinama osobito se predbacuju uhićenja i premetačine kuća, rekao je Faizi. Predsjednik je odluku donio pošto je provedena istraga, a uslijedila je nakon što su se stanovnici regije žalili na ponašanje vojnih postrojbi.

25.02.2013. 04:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh