Metro-portal.hr

objavljeno 25.02.2013. 04:15:00
OPA!

Karzai naredio povlačenje američke vojske

Specijalne američke postrojbe i ilegalne naoružane grupe u regiji stvaraju osjećaj nesigurnosti, donose nestabilnost i uznemiruju stanovnike te pokrajine

Karzai pokazao izlazna vrata iz pokrajine Warzak
Karzai pokazao izlazna vrata iz pokrajine Warzak (Arhiva)

Hamid Karzai zatražio je povlačenje specijalnih američkih snaga iz pokrajine Wardak, nakon što su ondje osnovali ilegalne naoružane grupe, čiji pripadnici potiču nesigurnost u regiji, izvijestio je Karzaijev glasnogovornik

Stanovnici regije Wardak, smještene na granici jugozapadno od Kabula, oporavljaju se od talibanskih napada.

'Predsjednik Karzai je ministru obrane naredio da u predstojeća dva tjedna osigura odlazak specijalnih američkih postrojbi iz pokrajine Wardak', rekao je na konferenciji za novinare, Aimal Faizi glasnogovornik predsjednika države.

'Specijalne američke postrojbe i ilegalne naoružane grupe u regiji stvaraju osjećaj nesigurnosti, donose nestabilnost i uznemiruju stanovnike te pokrajine', rekao je.

Američkim vojnicima i naoružanim skupinama osobito se predbacuju uhićenja i premetačine kuća, rekao je Faizi. Predsjednik je odluku donio pošto je provedena istraga, a uslijedila je nakon što su se stanovnici regije žalili na ponašanje vojnih postrojbi.

25.02.2013. 04:15:00
http://metro-portal.hr/karzai-naredio-povlacenje-americke-vojske/76675/