« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
POČINJE RAT S KRIMINALOM

Karamarko: Za MUP nitko nije nedodirljiv

POGLEDAJTE VIDEO: Josipovića će čuvati profesionalci i normalno je da je on htio znati nešto o njima

(Dragan Matić / CROPIX)
Više o

Zdravko Mamić

,

Ćiro Blažević

,

Stipe Mesić

,

kriminal

,

Tomislav Karamarko

,

namještanje utakmica

,

oliver grcić

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko tvrdi da su institucije odlučne u obračunu s korupcijom i organiziranim kriminalom. Na pitanje kad će se znati imena osoba koje su pod istragom, pri čemu se misli na upletenost nekih ministara i političara u kriminalne radnje, Karamarko je ponovio da u MUP-u nema mjesta za kompromis, nitko nije nedodirljiv bez obzira na ime i prezime.

Ravnatelj policije Oliver Grbić potvrdio je Karamarkove riječi ustvrdivši da napore policije pokazuju i dosadašnja uhićenja u pojedinim trgovačkim društvima. Karamarko smatra da je pitanje osiguranja novog predsjednika Ive Josipovića prenapuhano.

„Naravno da će ga čuvati profesionalci. S obzirom da će ti ljudi uz Josipovića biti danonoćno, normalno je da je htio znati nešto više o njima, to je normalno", rekao je ministar policije i dodao da je dio osiguranja Stipe Mesića već prebačen Josipoviću, a nakon inauguracije bit će kompletni.

Na pitanje jeli pokrenuta istraga protiv Zdravka Mamića, Ćire Blaževića i Zorislava Srebrića zbog namještanja nogometnih utakmica Grabić je rekao da istraga traje ali da nije korektno govoriti o imenima. „Stupili smo u kontakt s kolegama iz Njemačke koji su nam poslali neke dokumente, ali sve što znamo za sada temelji se na indicijama", tvrdi Grbić.

 

20.01.2010. 15:45:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh