« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SUPROTNA MIŠLJENJA

Karamarko: Purda je 2007. znao za tjeralicu, Muselimović: Nije znao

Tomislav Karamarko tvrdi da je Purda još 2007. obaviješten da se nalazi na Interpolovoj crvenoj tjeralici

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko (Bernard Covic / Cropix)
Više o

Tomislav Karamarko

,

Tihomir Purda uhićenje

,

Tihomir Purda

,

Josip Muselimović

Dok ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko tvrdi da je Tihomir Purda 2007. znao da se nalazi na Interpolovoj crvenoj tjeralici, odvjetnik Josip Muselimović tvrdi upravo suprotno, prenosi Hina. 

Na novinarsku primjedbu u razgovoru za Dnevnik Nove TV da je Purda za mnoge građane ove zemlje žrtvovan, izdan i primjer nepravde, Karamarko je rekao da to jednostavno nije istina.

"Evo, ja sad prvi put objavljujem ekskluzivno da imam pouzdanu informaciju, dokument koji govori da je gospodin Purda 13. srpnja 2007., istodobno kad i gospodin Janjić (Petar Janjić Tromblon), obaviješten da se nalazi na Interpolovoj crvenoj tjeralici", kazao je Karamarko.

Nije želio odgovoriti je li Purdu o tome obavijestio netko iz sustava. "Ja sad ne bih komentirao tko ga je izvijestio. Imamo prilično točnu informaciju da je on taj podatak znao", kazao je.

Upitan shvaća li ozbiljno spominjanje oružja na braniteljskim skupovima, rekao je da na takvim skupovima, nabijenim emocijama, kojima je podloga u osjećaju nepravde, ima povišenih tonova, napetosti i da su moguće i takve reakcije i rečenice, ali kako ne ocjenjuje da se zvecka oružjem.

Na novinarski upit je li to samo bunt dijela branitelja ili iza toga stoje političke grupacije s obzirom na to da smo u izbornoj godini, rekao je da dijelom to mnogima korisiti ili bi htjeli da im koristi, ili bi to htjeli iskorisititi.

Upitan je li u izbornoj godini odlučio ući u HDZ, kazao je da u ovome trenutku o tome ne razmišlja. "Naravno, sve je moguće", kazao je te na upit je li ga premijerka pozivala, odgovorio da još nisu imali nikakav službeni razgovor.

Na upit vidi li sebe politički i svjetonazorski u HDZ-u, rekao je da mu je HDZ i taj demokršćanski, centristički svjetonazor politički svakako najbliži.

Muselimović: Purda nije 2007. znao za tjeralicu

Bosanskohercegovački odvjetnik Tihomira Purde Josip Muselimović izjavio je večeras da hrvatski branitelj Tihomir Purda, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH, nije znao 2007. da je za njim raspisana tjeralica.

Muselimović je to rekao Hini u telefonskoj izjavi komentirajući izjavu hrvatskog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka da je Purda 13. srpnja 2007. obaviješten da se nalazi na Interpolovoj crvenoj tjeralici.

"S njim (Purdom) razgovarao sam u nekoliko navrata, nikad mi to nije rekao, a da je imao to saznanje, vjerojatno bi mi rekao", kazao je Muselimović. Dodao je da mu je Purda jedino rekao da je nakon primanja mirovine odlazio u šoping-centar u Bosnu i Hercegovinu jer mu je tamo bilo pogodnije.

Krešimir Krsnik, Purdin zagrebački odvjetnik, kazao je kako je "moguće da se politika zbog nezadovoljstva braniteljskih udruga malo prestrašila jer su sadašnje izjave u dubokom raskoraku s onim što su tvrdili do sada".

22.02.2011. 22:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh