« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Karamarko preuzeo kabinet od Rončevića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

Berislav Rončević

,

Tomislav Karamarko

,

ubojstvo Ivane Hodak

,

novi ministar

,

preuzimanje ministarske fotelje

,

smjena Rončevića

Novoimenovani ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko službeno je danas preuzeo dužnost i ministarski kabinet od prethodnika Berislava Rončevića, smijenjenog nakon ubojstva Ivane Hodak.

Susret novog i starog čelnika MUP-a i preuzimanje resora dogodilo se iza zatvorenih vrata, a glasnogovornik MUP-a Mario Dokmanić Hini je izjavio da je novi ministar od jučer u svom kabinetu, ali da je danas, sukladno propisanoj proceduri, formalno preuzeo dužnost.

"Ministar upoznaje suradnike i ima brojne radne sastanke", kazao je Dokmanić.

Na upit može li se uskoro očekivati konferencija za novinare novog ministra i predstavljanje javnosti njegovih prvih poteza, glasnogovornik je rekao da se o tome nije još razgovaralo.

Naglasio je i da će odstupiti ne bude li imao političku potporu u radu.

Potvrdio je i da je na novu dužnost savjetnika ministra već zasjeo donedavni ravnatelj policije Marijan Benko, kojega je na čelu policije zamijenio Vladimir Faber.

Karamarko je imenovan ministrom nakon likvidacije Ivane Hodak, kćerke zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak u središtu Zagreba. Na čelo MUP-a došao je s mjesta ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA).

Nakon imenovanja krajem prošlog tjedna 49-godišnji Karamarko najavio je rad na rekonstrukciji i kadrovskoj obnovi u MUP-u. Kazao je da je prihvaćanje dužnosti uvjetovao samostalnošću u radu i odabiru kadrova te depolitizacijom policije, kao i da su za postavljanje čelnih ljudi jedini kriteriji stručnost i hrabrost. (hina/metro-portal)

KarijeraTomislava Karamarka u policijsko-sigurnosnim službama počela je 1993. kada je došao na mjesto načelnika Policijske uprave zagrebačke, a tri godine kasnije odlazi za pomoćnika ministra unutarnjih poslova. Na predsjedničkim izborima 2000. voditelj je izbornog stožera Stjepana Mesića, a nakon što je Mesić pobijedio na izborima postaje njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost, a potom i predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost. Tu dužnost obnaša do 2002., nakon čega odlazi u privatni biznis. Dvije godine kasnije imenovan je za ravnatelja Protuobavještajne agencije, a preustrojem obavještajne zajednice u rujnu 2006. imenovan je za ravnatelja SOA-e.

14.10.2008. 14:44:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh