« Svijet
objavljeno prije 14 godina
BJEGUNAC

Kapetan Dragan skrivao se u čamcu

Zloglasni vođa paravojnih postrojbi knindža uhićen je nakon četverodnevne tajne operacije nadzora Australske savezne policije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Dragan Vasiljković

,

Kapetan Dragan

,

izručenje Hrvatskoj

Vasiljković je prebačen u zatvor u Novom Južnom Walesu, gdje bi trebao čekati izručenje Hrvatskoj, nakon što je proveo noć u pritvoru u Coffs Harbouru.

On se skrivao nedaleko od grada Yambe, manje od 100 kilometara sjeverno od Coffs Harboura, a pronađen je i uhićen u srijedu u 17 sati po lokalnom vremenu. Četrdesetak policajaca bilo je uključeno u potragu za Vasiljkovićem.

Tijekom potrage policija je pretražila okolicu Coffs Harboura, pregledala je snimke nadzornih kamera i razgovarala je s članovima srpske zajednice.

Hrvatska je zahtjev za izručenjem Australiji uputila još 2006., a Vasiljković je optužen za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila.

Dragan Vasiljković rođen je u Beogradu, a ima australsko i srpsko državljanstvo. U Australiji je koristio ime Daniel Snedden. (hina/metro-portal)

 

14.05.2010. 07:04:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh