« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
kao iz filma

Kapetan cic-cak manevrom izbjegavao metke pirata

Prizori iz holivudskih filmova odigravali su se pred putnicima - mornari su šmrkovima odbacivali pirate koji su se penjali na brod

Više o

somalijski pirati

,

MSC Cruisers

,

MSC Melody

Unatoč mjerama koje je MSC Cruises poduzeo (promjena kursa plovidbe radi udaljavanja od somalske obale) brod MSC Melody ipak su nedaleko od Sejšela u subotu napali somalski pirati.

Po isplovljenju iz Port Victorije, brod za kružna putovanja MSC Melody je imao smjer plovidbe koji ga je čak 600 nautičkih milja udaljavao od somalske obale. Svejedno je napadnut - šestorica pirata prišla su Melodyju brzom brodicom pucajući iz kalašnjikova.

Zapovjednik MSC Melodyja pokušao se otresti piratske brodice vozeći punom brzinom u cik-cak smjeru. Pirati su ipak uspjeli nabaciti kuke i započeti s uspinjanjem na brod. Uspeli se nisu, jer je posada brzo upotrijebila vodene šmrkove koji su pirate odbacili u more i natrag u brodicu, nakon čega su od napada odustali. Unatoč hicima ispaljenim prema brodu, nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen.

MSC Melody je s 1000 putnika i 500 članova posade nastavio svoje 22-dnevno krstarenje iz Durbana do Genove u pratnji španjolskog ratnog broda SPS Marques de la Esenda, koji će ga pratiti do Adena.

Vlasnik MSC Cruisesa Gianluigi Aponte pohvalio je hrabrost i prisebnost posade na čelu sa 49-godišnjim zapovjednikom kapetanom Cirom Pintom.

27.04.2009. 15:21:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh