« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OSIJEK

Kandit grupa razmatra zatvaranje šećerane Kandit premijer

Od tri hrvatske šećerane, jedna je sigurno višak, zaključio je predsjednik Uprave "Kandit grupe" Josip Pavić

(Vlado Kos/Cropix)
Više o

Osijek

,

Josip Pavić

,

Kandit-premijer

,

šećerana

,

Kandit grupa

Uprava osječke "Kandit grupe" razmatra nekoliko mogućnosti za slučaj da od države ne uspije naplatiti potraživanje od 68 milijuna kuna, među kojima je najgori scenarij prodaje ili zatvaranja osječke šećerane "Kandit premijer", izvijestila je danas Uprava tvrtke na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem i osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom.

Predsjednik Uprave "Kandit grupe" Josip Pavić kazao je kako je riječ o dugu IPK Tvornice ulja Čepin, u većinskom državnom vlasništvu, što se do sada nije uspjelo riješiti, a čije bi nepodmirivanje ozbiljno dovelo u pitanje poslovanje poduzeća.

Pavić napominje kako "Kandit grupa", kao instrument osiguranja tražbine ima založno pravo nad dionicama čepinske uljare i sudsku odluku o provedbi ovrhe nad dionicama, ali da ne želi preuzimati ovo poduzeće, jer se ne radi vrsti posla kojim se bavi njegova tvrtka.

Ocjenivši kako je od "tri hrvatske šećerane, jedna sigurno višak", Pavić je kazao kako Uprava razmatra nekoliko mogućih scenarija za rješenje ovoga pitanja, od kojih je najgora mogućnost prodaje ili zatvaranja osječke šećerane "Kandit premijer", ali vjeruje da do toga ipak neće doći.

Na novinarski upit postoji li mogućnost da potraživanje namire prodajom dionica čepinske Tvornice ulja Pavić je ponovio kako je u dosadašnjim razgovorima otklanjana mogućnost preuzimanja te tvrtke, kao neracionalno rješenje.

Na upit novinara može li potraživanje od 68 milijuna kuna biti realan problem za "Kandit grupu", čiji je ukupni godišnji prihod oko 100 milijuna eura, Pavić je ustvrdio kako je sa stajališta poslovnih banaka, prema kojima "Kandit grupa" također ima obveze, taj iznos "rupa u bilanci poduzeća koju treba popuniti".

Gradonačelnik Bubalo kazao je kako očekuje da država podmiri svoja dugovanja prema "Kandit grupi", a da gradska uprava može razgovarati o reprogramu dugova ove tvrtke prema nekim gradskim poduzećima. (hina/metro-portal)

17.03.2010. 16:36:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh