« Nogomet
objavljeno prije 14 godina
LOBIRANJE

Kandidaturu SAD-a za SP 2018. vodit će Bill Clinton

Da Amerikanci misle ozbiljno, svjedoči i činjenica da su pored Clintona angažirali niz utjecajnih ličnosti

nogomet Sp 2018.
nogomet Sp 2018. (Getty Images)
Više o

Bill Clinton

,

FIFA

,

SP 2018.

,

diplomatska putovnica

Nogometni savez SAD-a priopćio je da će njihovu kandidaturu za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. ili eventualno 2022. voditi bivši predsjednik Bill Clinton.

"Ponosan sam što ću sudjelovati u američkoj kampanji za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva koje želimo opet nakon 1994. vidjeti na američkom tlu. Sretan sam što ću surađivati s Međunarodnim nogometnim savezom jer tu organizaciju poštujem zbog humanitarnog rada i zauzimanja za socijalne promjene", kazao je Clinton, čija će poznanstva i vještinu lobiranja Amerikanci pokušati iskoristiti za prikupljanje što više glasova.

Zadaća mu neće biti laka jer su, uz SAD, kandidature priložile Engleska, Rusija, Australija, Katar, Južna Koreja, Japanska, te zajednički Nizozemska-Belgija i Španjolska-Portugal.

Da Amerikanci misle ozbiljno, svjedoči i činjenica da su pored Clintona, koji će za svoj posao dobivati poveliki honorar, angažirali boksača Oscara De La Hoyu, redatelja Spikea Leea, guvernera Kalifornije i filmsku zvijezdu Arnolda Schwarzeneggera, te kolegu političara Henrya Kissingera.(hina/metro-portal)

18.05.2010. 10:58:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh