« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
USPIJELA PETICIJA

Kanada pomilovala medvjede koji su čuvali kanabis

Kanadske vlasti poslušale su glas više stotina prosvjednika i zasad odlučile pomilovati dvadesetak medvjeda koji su čuvali ilegalnu plantažu kanabisa u Britanskoj Kolumbiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

kanabis

,

pomilovanje

,

Kanada

,

Medvjedi

Kada je prošlog mjeseca policija uhitila proizvođače marihuane, otkrila je na plantaži više od dvadesetak medvjeda, za koje se vjerovalo da su svojom pojavom trebali odvratiti znatiželjnike.

Vlasti su isprva htjele usmrtiti medvjede, no stotine prosvjednika potpisale su na internetu peticiju za spas životinja koje se hrane psećom hrane i očito su naviknute na ljude. No upravo to i jest nevolja jer bi medvjedi hranu mogli ubuduće tražiti od šetača te postati agresivni ako je ne dobiju.

Vlasniku plantaže kanabisa, koji je na slobodi tijekom istrage, naređeno je da nastavi hraniti životinje do sredine studenoga, kada počinje razdoblje hibernacije. Kad se medvjedi probude u proljeće, moći će se vratiti životu u divljini, rekao je Barry Penner, ministar za okoliš Britanske Kolumbije i dodao "Nadam se sretnom završetku".

Oko 160.000 crnih medvjeda živi u toj državi, što je četvrtina populacije svih kanadskih medvjeda koji ondje nisu ugrožena vrsta. Zadnjih godina usmrćeno je više od 1.200 jedinki zbog sukoba s ljudima. (hina/metro-portal)

02.09.2010. 16:46:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh