« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NCI

Kanabis stvarno liječi rak

Ako je itko sumnjao u pozitivne učinke kanabisa na razne oblike karcinoma, National Cancer Institute napokon ih je javno nabrojao

Dileme više nema
Dileme više nema (Shutterstock)
Više o

kanabis

,

THC

,

liječenje raka

,

ulje od marihuane

,

ulje kanabisa

,

CBD

Kanabis je izuzetno koristan i učinkovit u liječenju raka, priznao je američki National Cancer Institute, središnja agencija vlade SAD-a za istraživanje raka na svojim internetskim stranicama.

Jasno i nedvosmisleno iznesene su informacije o pozitivnim učincima aktivnih supstanci kanabisa - THC-u i CBD-u i nabrojana istraživanja koja pokazuju da ubijaju stanice raka uz vrlo malu ili nikakvu štetu za zdrave stanice.

Početak teksta je vrlo jasan - piše da su istraživanja na miševima i štakorima pokazale da kanabinoidi mogu ograničiti rast tumora uzrokujući smrt njegovih stanica blokirajući njihov rast, uz blokiranje razvoja krvnih stanica potrebnih za rast tumora. 

Nakon toga se navode razni oblici raka na koje kanabis dokazano učinkovito djeluje - rak jetre, dojke, pluća i debelog crijeva.

Uz to, CBD se pokazao izuzetno učinkovitim kao dodatak kemoterapiji, pomažući u ubijanju stanica raka i štiteći zdrave stanice, a navode se i već poznate činjenice o sjajnom djelovanju kanabisa na smanjivanje boli i vraćanju apetita.

Sve u svemu, čini se da kanabis polako zauzima svoje zasluženo mjesto najboljeg borca protiv raka poznatog čovječanstvu ...

23.08.2015. 10:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh