« Znanost
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
WTF?!

Kamen na Marsu zbunio znanstvenike

Pristalice teorija zavjera došli su na svoje - NASA je službeno potpuno zbunjena kamenom koji se našao tamo gdje ga nije bilo

Otkud kamen, pitaju se znanstvenici
Otkud kamen, pitaju se znanstvenici (NASA)
Više o

Mars

,

NASA

,

Opportunity rover

,

kamen

,

Pinnacle Island

NASA je podsjetila javnost na rover Opportunity koji se već deset godina vozika Marsom i to na način koji je malo zatekao entuzijaste teorija zavjera. Naime, objavljene su dvije fotografije puteljka kojim se Opportunity kretao pred mjesec i pol dana i pred par dana.

Sve bi bilo u redu da se nasred puta nije ispriječio kamen veličine ljudske šake, koji je nakon pregleda starije snimke postao hit i dobio ime Pinnacle Island. Naime, kamena tamo pred šest tjedana nije bilo.

Stručnjaci NASA-e ostali su potpuno zbunjeni, ne shvaćajući kako se to moglo dogoditi. Nekoliko je ideja bačeno na stol, a prva je da je kamen tamo odbacio sam Opportunity kad se okretao nedaleko od tog mjesta.

Drugi mogući razlog, koji baš i nije pretjerano vjerojatan, barem tako priznaje i sama NASA, jest mogućnost da je u blizini pao meteorit koji je odbacio kamen na novo mjesto.

I jedna i druga teorija su prilično nategnute, a treba li reći da teorije zavjere oduvijek tvrde da na Marsu ima života, pa ovo smatraju pokušajem uspostavljanja kontakta. 

20.01.2014. 11:25:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Robertini
    20.01.2014. 13:13
    Ima još 1 possibility - kamen je ŽIV!!

    Naime, Tarabić je tvrdio da će ljudi u svemiru naći život, ali ga neće razumijeti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh