« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

Kameleon se budi uz Martina Buttricha

Sezona u klubu Kameleon nimalo ne jenjava, dapače u punom je zamahu, a s prvim dužim danima ekipa E! Nightsa ugostiti će njemačkog veterana elektronske scene – Martina Buttricha

Martin Buttrich zapalit će Kameleon
Martin Buttrich zapalit će Kameleon (Kameleon)
Više o

klub Kameleon

,

Martin Buttrich

Kameleon prema planu niže party gostovanja na mjesečnoj bazi kojima je uistinu teško odoljeti. Ove subote imat ćemo priliku čuti Martina Buttricha, neizostavno ime svjetske elektronske scene, kako producentske tako i kada se radi o dj pultu. Počeci njegove karijere sežu u rane devedesete kada je svirao u berlinskim i hannoverskim klubovima te u isto vrijeme  producirao u čemu se pokazao kao izniman talent.

Suradnja sa Timom Maasom u istoj dekadi rezultirala je neviđenim uspjehom kroz stotine remixa i produkcija zvijezdama poput Sugarbabesa, Madonne, Depeche Modea itd. Nakon toga nastaje i legendarni Time Tools studio u Hannoveru koji je postao baza za daljnje glazbene pothvate.

Kruna njihovog rada je definitivno nominacija za Grammy 2003. godine za remix pjesme Tori Amos.

Spektar njegovog rada je jako širok, ali uvijek kvalitetan, suvremen i prilagođen prostoru i vremenu. Naime, Buttrich često mijenja lokacije na kojima stvara glazbu surađujući tako s različitim artistima te ostavljajući svoj pečat na mnogim svjetskim renomiranim labelima poput Poker Flata, Nervousa, Coccona itd. Njegova najznačajnija suradnja je definitivno s Loco Diceom kada je nakon godina i godina zajedničkog rada 'rođen' Desolat, label koji je na scenu donio novi specifični zvuk. U vrlo kratkom periodu Desolat je postao institucija za brojna izdanja koja su definirala trend u svijetu elektronske glazbe profilirajući se kroz artiste poput Audioflya, Dj Sneak-a, tINI, Gutti-a, Premiesku, Marca Carole itd.

Među brojnim svjetskim klubovima u kojima gostuje poput Fabrica (London), Womb (Tokyo), Panorama Bar-a (Berlin), Amnesie (Ibiza) i mnogih drugih, u subotu 27.02. Buttrich će posjetiti i splitski Kameleon što će za njega biti hrvatska klupska premijera.
U protekloj godini je odradio i svjetsku turneju kojom je proslavio dvadeset godina karijere, ali i najavio novi label te razne projekte i suradnje iz čega zaključujemo da itekako ima što ponuditi publici.

Potporu Buttrichu će pružiti rezidenti programa E! Nights - MJ Suddani i Milan Pivalica. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji u klubu svakim danom od 9 - 21 h po cijeni od 70 kn dok će na dan partija cjena biti 90 kn.

23.02.2016. 12:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh