« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
JESENSKO REZANJE

Kalmeta: Vlada ne razgovara o smanjenu plaća i penzija

Ministar Božidar Kalmeta opovrgnuo je da se Vlada na jesen spreman na veliko rezanje plaća u javnom sektoru

Kalmeta
Kalmeta (Dragan Matic / Cropix)
Više o

Krešimir Sever

,

Božidar Kalmeta

,

smanjenje plaća

,

rezanje plaća

Ministar mora, prometa i infrasturkture Božidar Kalmeta rekao je večeras u Dnevniku 3 HTV-a da nisu nikad, ni na Vladi ni u stranici (HDZ) raspravljali o rezanju mirovina i plaća u javnom sektoru za čak 15 posto na jesen.

"To nije točno, mi nikad o tome nismo raspravljali ni na Vladi ni stranci, tako da o tome ne mogu govoriti", kazao je Kalmeta.

Na novinarsku napomenu kako je potpredsjednik vlade Darko Milinović nešto slično izjavio za Globus, Kalmeta je kazao da je Milinović na pitanje novinara što bi to moglo značiti naveo čitav niz primjera.

"Ali, on to nije rekao kao službeni stav ni njegov niti vladin, jer, ponavljam, o tome nismo razgovarali ni na vladi niti na stranci", rekao je Kalmeta.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je također bio gost u Dnevniku 3 kazao je da će se, ako se krene u rezanje plaća, materijalna prava zaposlenih i prava umirovljenika, sindikati morati objediniti i na to zajednički odgovoriti, jednako kao i ako se krene u radikalnije rezove u sustavu zdravstva i u mirovinskom sustavu.

"Premalo imamo da bi smo se imali još čega odreći", zaključio je Sever.(hina/metro-portal)

22.07.2010. 00:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh