« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MINISTAR KOPKA

Kalmeta od HAC-a traži izvješće o novcu za arehološke radove

Ponovno afera, što god ima u mom resoru ili bilo tko da je nešto napravio, svi pitate mene, požalio se Kalmeta

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Ministarstvo kulture

,

Božidar Kalmeta

,

HAC

,

arheološki radovi

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta izvijestio je danas da je od Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta zatražio izvješće o tome da je HAC, kako to pišu mediji, u proteklih devet godina na arheološke radove utrošio više od pola milijarde kuna.

"Ponovno afera, stalno, što god ima u mom resoru ili bilo tko da je nešto napravio, svaki službenik u ministarstvu, svi pitate mene, nije tako slučaj u drugim ministarstvima. Ono što ja mogu i što sam napravio, tražio sam od Nadzornog odbora da podnese izvješće", izjavio je Kalmeta novinarima u Saboru.

Istaknuo je da je to (zahtjev HAC-u da podnese izvješće) jedino što u ovom trenutku može učiniti. "Dalje od toga se ne upuštam, jer operativno ne vodim niti jednu tvrtku. Niti imam tih ambicija, niti to želim", rekao je.

Jedan dnevni list pisao je kako je HAC u posljednjih devet godina za arheološke radove, koji prethode gradnji autocesta i zakonski su uvjet za dobivanje lokacijske dozvole, potrošio čak 413,4 milijuna kuna. Doda li se tome i ugovor koji je HAC o izvođenju arheoloških radova prošloga ljeta sklopio s Ministarstvom kulture, taj iznos raste na čak 516,5 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

27.01.2010. 14:49:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh