« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SINDIKAT ŽELJEZNIČARA:

Kalmeta mora zaustaviti propadanje HŽ-a ili odstupiti

VIDEO - Besmisleno je i neprihvatljivo da istrage nedavnih nesreća vode institucije koje su za njih potencijalno odgovorne, ističu u SHŽ-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Žunić/Cropix/Infopunkt.tv)
Više o

Krešimir Sever

,

Hrvatske željeznice

,

Božidar Kalmeta

,

Sindikat hrvatskih željezničara

,

Ivan Forgač

Sindikat hrvatskih željezničara upozorava na kritično stanje u HŽ-u te apelira na zaustavljanje daljnjeg propadanja željezničke infrastrukture.

Predsjednik SHŽ Ivan Forgač jutros je izjavio kako će izvijestiti ministra Božidara Kalmetu, ravnatelja Uskoka Dinka Cvitana i Glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića "o lošim, nepotpunim i nekvalitetnim istragama željezničkih nesreća“.

Za Forgača je besmisleno i neprihvatljivo da u istražna povjerenstva ljude postavljaju institucije potencijalno odgovorne za same nesreće.

"Željeznički promet zapostavljen je nauštrb cestovnoga, riječkoj se luci želi dati veći značaj, a ne ulaže se u tamošnju prometnu infrastrukturu", rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Kao ilustraciju lošeg stanja željezničke infrastrukture, iz Sindikata ističu kako na 1.500 kilometara pruge od ukupnih 2.500 kasni remont, novca je dovoljno tek za plaće radnicima, a ne i održavanje te je nedovoljan broj putničkih vlakova, lokomotiva i teretnih vagona.

Prema mišljenju sindikalaca, najodgovornija je osoba ministar prometa Božidar Kalmeta, koji bi, ne popravi li se stanje, morao odstupiti, zaključuju u SHŽ. (Infopunkt/metro-portal)

04.02.2010. 13:43:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh