« Žene
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
ZNATE LI?

Kakvi se muškarci češće rastaju

Ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vrijeme, a ne radi, on postane depresivan, počne piti ili radi nešto drugo što ugrožava brak...

Što je to što tjera muškarce na razvod?
Što je to što tjera muškarce na razvod? (Shutterstock)
Više o

rastava braka

,

muškarci

,

razlozi

Muškarci se, prema raznim istraživanjima, češće odlučuju pokrenuti razvod braka, a sada se doznao i jedan od glavnih razloga - nezadovoljena očekivanja.

Naime, studija je pokazala da je razvod braka štetna posljedica u brakovima gdje muškarci ne rade puno radno vrijeme, a javlja se zato što kod muškarca ili žene u braku postoje očekivanja koja nisu zadovoljena.

Preiznije, ako muškarac sam od sebe očekuje da će raditi puno radno vrijeme, a ne radi, on postaje depresivan, počne piti ili radi nešto drugo što ugrožava brak.

Ako žena od njega očekuje da radi puno radno vrijeme, a on ne radi, žena će to vidjeti kao signal koji joj govori da on nije dobar muž, objašnjavaju znanstvenici.

Zanimljiva je još jedna činjenica - ovo je istraživanje potvrdilo da je norma u kojoj je muž hranitelj obitelji i dalje izuzetno duboko ukorijenjena u društvu, čak i u onim najnaprednijima.

03.09.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh