« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 13 dana
FURKA

Kakve veze imaju emocije i položaj tijelia?

Vjeruje se da čak i privremeni osjećaji moći mogu imati dugotrajan pozitivan efekt na ljudski život

Jeste li šef ili ne?
Jeste li šef ili ne? (Arhiva)
Više o

emocije

,

moć

Amy Cuddy, društvena psihologinja koja je u svom TED govoru objasnila da takozvane poze moći (power posing), odnosno stajanje u sigurnom stavu - raširenih nogu i s rukama na kukovima, može utjecati na našu vjerojatnost uspjeha, navodi Digest.

No, kritička analiza 33 istraživanja koju su proveli Joseph Simmons i Uri Simonsohn tvrdi da su postojeći dokazi preslabi i da poze moći zapravo nisu toliko značajne u životu. U međuvremenu je Cuddy objavila novi rad u kojem je objasnila da držanje utječe na ljudske emocije i ne treba biti zanemareno.

Čak i minuta samopouzdanja snažno utječe na naš život

Njezina nova analiza tvrdi da se ljudi koji usvoje otvorenu, ekspanzivnu pozu moći zaista osjećaju snažnijima. "Vjerujemo da čak i privremeni osjećaji moći mogu imati dugotrajan pozitivan efekt na ljudski život", napisali su.

Međutim, Cuddyjino istraživanje nije pokrilo tvrdnju da poze moći utječu na naše ponašanje, odnosno spremnost na rizik ili kako ćemo proći na intervjuu za posao. Bez obzira na to, psihologinja napominje da postoji potreba za eksperimentalnim testovima učinaka usvajanja poza moći i njihovih različitih ishoda.

28.05.2020. 16:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  28.05.2020. 17:53
  ima nešto u tome
 2. avatar
  Cranberry
  28.05.2020. 18:38
  Ima puno :)
 3. avatar
  armando
  28.05.2020. 19:34
  100 posto;))))))))))
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh