« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
BLJAK!

Kakve sve grozote sadrži kozmetika

Kad biste znali što sve sadrži kozmetika koju svakodnevno koristite, nismo sigurni da biste je tako veselo i bezbrižno nastavili koristiti

Jeste li sigurni da znate što je u vašoj šminki?
Jeste li sigurni da znate što je u vašoj šminki? (Shutterstock)
Više o

kozmetika

,

sastojci

,

maskara

,

bronzer

,

antifriz

,

riblje kosti

,

losion za njegu kože

Šminka sadrži sastojke koje reklamiraju čudesnim imenima koja nikad niste čuli, no ono što ne reklamiraju, a nazivaju još čudnijim imenima otisnutim nevjerojatno malim slovima na deklaracijama je prilično zanimljivo.

Bronzeri su često u upotrebi, a nismo sigurni hoćete li ga koristiti i dalje kad čujete da je u njemu - antifriz!? Propilenglikol možda zvuči nevino, no to je upravo ono što stavljamo u automobile da se ne smrznu - ipak, sigurno je na koži, ali nemojte da vam dođe na usne.

>> Rokovi trajanja šminke >>

Kad smo već kod usana, neki vole koristiti kozmetiku koja povećava volumen usana, a ona je prepuna - riblje kosti, kože i ljuskica.

Kad uzmete losion za njegu kože, možda ćete pročitati da sadrži alfa-hidroksi kiselinu i pomisliti da to nije čudno. Netko će vam možda objasniti da ona potiče ljuštenje vanjskog sloja kože kako bi počeo rast novoga, no uz to trebate znati da se nalazi i u - sredstvima za čišćenje kupaonskih pločica

Stoga, ili dobro čitajte što piše na deklaraciji šminke ili zaboravite na nju ....

28.03.2015. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh