« Život
objavljeno prije 5 mjeseci i 25 dana
ZNATE LI?

Kakve su to najsretnije veze?

Ljudi koji partneru otkrivaju i svoje najntimnije misli bili najsretniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom

Što je prava veza?
Što je prava veza? (Pexels)
Više o

veze

,

dijeljenje

Sretna ljubavna veza uključuje međusobno poštovanje, razumijevanje, podršku i spremnost na kompromise, a novo istraživanje potvrdilo je da postoji još jedan pokazatelj da ste u sretnoj vezi.

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su da dijele sve - ili gotovo sve. Dok većina parova nema problema s dijeljenjem hrane, kupaonice i računa, s dijeljenjem najintimnijih misli mnogi su puno suzdržaniji.

Ali, novo istraživanje objavljeno u časopisu "The Journal of Sex Research" došlo je do zaključka da mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu jako puno govori o kvaliteti veze.

U studiji su sudjelovali parovi koji su u vezama bili u prosjeku dvije i pol godine. Ispitanici su morali odgovoriti na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s parnterom razgovraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom i da li su spremni da razgovaraju o manje ugodnim temama.

Istraživanje je dolazalo da su parovi koji su odgovorili da partneru otkrivaju i svoje najntimnije misli bili najsretniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom, te da su smatrali da imaju jaku  povezanost s partnerom

29.04.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh