« Seks
objavljeno prije 11 godina
RAZNE?

Kakve orgazme doživljavate?

Svaka osoba doživljava orgazam na neki svoj, poseban način, no ipak se orgazmi mogu podvesti pod neke zajedničke kategorije

Kakav je vaš?
Kakav je vaš? (Arhiva)
Više o

vaginalni orgazam

,

orgazam

,

klitoralni orgazam

,

primitivni orgazam

,

nezreli orgazam

,

zreli orgazam

,

ekstatični orgazam

Orgazam je stalna tema razgovora o seksu, a o njemu su napisane debele, učene knjige i one tanje, popularne. Neki vjeruju da je orgazam samo fizičko iskustvo, dok ga neki smatraju duhovnim iskustvom, emotivnim i energetskim spajanjem ... tumačenja je mnogo.

Osim klasične podjele na vaginalni i klitoralni orgazam, postoje i druge, pa tako postoji recimo primitivni orgazam, koji se može definirati jednostavno kao potpuno pražnjenje, tijekom kojeg je osoba u kontaktu sa svojim instiktima, dok je svijest prilično sužena. 

Zreli orgazam donosi puno zadovoljstva, jer osim pražnjenja daje i osjećaj ljubavi, ostvarenosti i povezanosti s partnerom. U tih nekoliko sekundi prepuštamo mu se bez kočnica i osjećamo se ispunjeno.

Prije zrelog prolazimo kroz nezreli orgazam koji je egoističan, usmjeren samo na sebe i tretira partnera kao objekt koji služi za zadovoljavanje naših potreba, a takav obično doživljavaju oni neiskusni u seksu.

Ekstatični orgazam trebao bi biti završna stepenica u seksualnoj evoluciji osobe, jer se postiže tek kad se osobe odnose jedna prema drugoj s obostranim potpunim prihvaćanjem, obožavanjem i velikom ljubavlju. Traje izuzetno dugo i u tim trenucima realnost je potpuno pomaknuta, bez granica između uključenih osoba. 

Vjerujemo da znate kakvi su vaši uobičajeni orgazmi, pa se potrudite skočiti na sljedeću stepenicu ...

17.05.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh