« Život
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
ZANIMLJIVO

Kako znati da vam brak nije trebao (ili ne treba)

Neki stereotipi o braku nisu samo mitovi koji se prepričavaju uz piće, dok neke znakove da vam brak ide u krivom smjeru nije lako pretpostaviti

Krenulo je loše?
Krenulo je loše? (Shutterstock)
Više o

brak

,

problemi

,

novac

,

rastava

,

razlika u godinama

Brak nije igra, to će vam reći svaka osoba koja je iskusila plivanje u bračnim vodama, pa se ponekad za neke poznanike pitamo što im je to uopće trebalo. Kako i vi ne biste napravili istu grešku, evo par jasnih znakova da će brak upasti u velike probleme.

Iako se čine kao mitovi, neki od stereotipa koje slušate od djetinjstva su istiniti, pa je tako vjenčanje u ranim dvadesetima nosi sa sobom puno veću šansu za razvod od vjenčanja u kasnijim godinama.

Jednako tako i velika razlika u godinama čini svoje - već deset godina razlike povećava šansu za razvod za velikih 40 posto, dok brzina vjenčanja također nije zanemariva, jer je za isti postotak vjerojatnost razvoda manja ako ste bili u vezi barem tri godine prije braka u odnosu na one koji su bili u vezi manje od godinu dana. 

 

Zanimljivo, istraživanja su pokazala i da skuplja vjenčanja imaju veću stopu razvoda od jeftinijih, a novac je općenito velik problem - ako se počnete oko njega svađati već nakon vjenčanja, oklada da od tog braka neće biti ništa vrlo je izvjesno dobitna.

Za kraj, jedna bitna stavka - ako imate različite navike pijenja alkohola, šansa za razvod je vrlo, vrlo velika ...

19.01.2015. 20:05:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh